Monràs participa a la tertúlia radiofònica ‘Maneres de viure’ de La Xarxa COM Ràdio

L’alcalde de Mollet va analitzar com s’afronta la situació de crisi al municipi de Mollet.

L’alcalde de la ciutat, juntament amb l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, i l’alcalde de Mataró, Joan Mora, van participar diumenge a la tertúlia radiofònica conduïda per Jordi Sancristán. El programa va tractar sobre l’actual situació econòmica a diferents municipis. Tots tres batlles van explicar com afronten els Ajuntaments la situació de retallades aplicades per l’estat espanyol i la Generalitat.

Josep Monràs, ha explicat que “els ajuntaments estem cada dia més ofegats per deutes d’altres administracions i per lleis imposades”. L’alcalde de Mollet coincidia amb Joan Mora que ser alcalde avui en dia és frustrant, perquè els ajuntaments no tenen prous recursos per afrontar la crisi dels seus ciutadans i ”els ajuntaments no treballem amb números estadístics, sinó amb persones que et trobes a la plaça o pel carrer, i la seva principal preocupació és trobar feina i poder menjar”.

Els tres alcaldes van criticar com l’estat espanyol maltracta els ajuntaments. Oriol Junqueras, alcalde de Sant Vicenç dels Horts, qualificava de “disbarat gegantí” les condicions imposades per l’estat que porten a situacions absurdes, com obligar-los a destinar diners resultants de la bona gestió municipal a pagar els deutes amb els bancs, en comptes de a serveis socials, tot i que les condicions negociades amb els bancs no ho facin necessari. En aquest mateix sentit, Joan Mora, deia tenir “la sensació que el govern ens tracta com a nens petits” i Monràs recordava que “els alcaldes són càrrecs electes i no una subdelegació de l’estat” i demanava una mica de respecte.

El programa es va emetre diumenge però també es pot escoltar a través del web de La Xarxa.

Edicions locals