ICV del Vallès Oriental en contra del possible tancament dels CAP a les nits

ICV del Vallès Oriental presenta una moció en contra del tancament de les urgències nocturnes als municipis afectats de la comarca.

El grup ha presentat una moció en contra del tancament de les urgències nocturnes en els centre d’atenció primària on podrien estar afectats l’Ametlla del Vallès, Aiguafreda,  La Garriga, Figaró-Montmany, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, Lliça d’Amunt i Lliça de Vall.
Segons explique, “la intenció del govern de la Generalitat és tancar els servei que ara s’està oferint en els CAPs de les poblacions abans esmentades. En substitució d’aquest servei, la Generalitat oferirà un equip mòbil amb  tres sanitaris que es mouran amb un turisme, tal i com succeeix ara a l’àrea de Montmeló, Montornès, Cardedeu, Cànoves i Samalús, Vallromanes i Vilanova del Vallès”.

ICV valora negativament aquest canvi i presenta una moció per revocar-lo ja que l’equip sanitari hauria de fer fins a 25 km de trajecte entre un punt i un altre de la comarca. Per aquest motiu ICV demana al govern de CIU que no suprimeixi el servei que ara s’està realitzant a les nits als Centres d’Atenció Primària i en uns dies presentarà una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya.

El president comarcal d’ICV del Vallès Oriental, Jordi Manil, ha explicat que seran “bel•ligerants amb la Generalitat si es produeix aquest tancament. És intolerable deixar als nostres veïns i veïnes sense un centre d’atenció primària de proximitat on puguin acudir en cas d’urgència mèdica”. A més ha afegit “Amb un sistema d’aquest tipus, l’únic que s’aconseguirà serà saturar encara més els hospitals vallesans com el de Granollers, Sant Celoni o Mollet.”

Edicions locals