225 joves prenen consciència dels riscs de la conducció

Dimecres el Teatre Municipal de Can Gomà acollia estudiants de l'IES Mollet, l'Escola Sant Gervasi, l'Agrupació Escolar Anselm Clavé í el Centre d'Estudis Mollet.


El Road Show és un programa d'educació viària que endinsa els joves en el simulacre d'un accident de trànsit, representat en un teatre pels mateixos protagonistes de la desgràcia. L’espectacle recrea la nit d'un jove que acaba amb la tragèdia inesperada d'un accident de trànsit amb terribles conseqüències. L’espectacle compta amb una escenificació multimèdia i els testimonis reals d’un metge del Serveis d’Emergències (SEM), un bomber del Parc de Bombers de Mollet, un agent de la Policia Municipal de Mollet , així com el testimoniatge verídic d’una víctima amb lesió medul•lar, en aquest cas serà el paretà Josep Roca.

Amb un to realista, s’han alternat imatges reals i recreades d’accidents de circulació amb testimonis verídics dalt l’escenari: policies, bombers de la Generalitat, personal sanitari d’emergències, una víctima amb lesió medul•lar i familiars d’altres víctimes han explicat la seva pròpia experiència davant el públic. L’objectiu és causar un fort impacte als joves perquè prenguin consciència de la responsabilitat que comporta conduir un vehicle i de les terribles conseqüències que generen els accidents a la carretera. A la vegada se’ls alerta dels perills de conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues.

A la sessió, titulada Road Show, han assistit 225 estudiants de l’Escola Sant Gervasi, l’Agrupació Escolar Anselm Clavé i el Centre d’Estudis Mollet. La Fundació Mutual de Conductors, promou aquesta iniciativa pedagògica des de fa sis anys, renovant el muntatge de forma periòdica. La nova versió té caràcter itinerant i es podrà veure en altres municipis de Catalunya. 40.000 estudiants ja han vist les diferents versions de Road Show, dels quals el 94% creuen que després de veure-ho adoptaran conductes més prudents.

Edicions locals