Ingressen a presó cinc detinguts per robatoris a domicilis del Vallès Oriental

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Mollet del Vallès han detingut durant els últims dies set persones com a presumptes autores d’un delicte de robatori amb força a l’ interior de domicilis.

Els fets relacionats amb el primer robatori es van iniciar el dia 21 de gener quan agents del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Mollet van identificar tres persones de nacionalitat romanesa que es trobaven en actitud vigilant davant un edifici d’habitatges. Els agents van escorcollar les tres persones sense trobar res rellevant a part del fet que portaven una motxilla que estava completament buida.  Les tres persones van manifestar els agents que es trobaven a aquella localitat per tal de jugar un partit i que ja marxaven cap a Barcelona. El dia següent, els agents van tornar a veure dues d’aquestes tres persones amb una maleta i una motxilla esperant el tren a l’estació. Els mossos van tornar a repetir l’operació i van escorcollar les persones i el que portaven a l’interior de l’equipatge. Aquesta vegada van trobar joies, aparells electrònics i documentació que els va fer sospitar.  Entre els documents van veure tres bitllets d’autobús per aquell mateix dia que sortien de l’estació del Nord de Barcelona direcció Romania i estaven a nom de les tres persones identificades el dia anterior. Per tal d’esclarir els fets i comprovar la titularitat dels objectes que portaven, els mossos van traslladar les dues persones a dependències policials mentre una altra dotació es va desplaçar a l’Estació del Nord per tal de localitzar el tercer dels implicats. A dependències policials, els agents van relacionar els objectes amb una denúncia feta el dia 20 de gener a on es denunciava la seva sostracció de l’interior d’un domicili. És per aquest motiu que els agents van detenir per un delicte de robatori amb força interior de domicili Paul S. de 18 anys i Silviu B de 21 anys així com també a George Florian P de 20 anys que es trobava a l’estació d’autobusos per tal de fugir a Romania. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 24 de gener i el jutge va decretar el seu ingrés provisional a presó.

Els fets relacionats amb el segon robatori van tenir lloc el dia 26 de gener, quan un testimoni va trucar la policia per tal d’informar que havia vist com una persona sortia d’una casa saltant la tanca i fugia en un vehicle ocupat per tres persones més. Els mossos es van desplaçar ràpidament al lloc dels fets i van aturar el vehicle. En aquell moment i, des de la sala de comandament, els agents van rebre l’avís d’un segon robatori amb força a l’interior d’un domicili molt a prop d’on estaven i s’havia produït la primera alerta. La policia va identificar les tres persones i van escorcollar el vehicle. A dins hi van trobar tapaboques, guants, tornavisos i una lot a més de joies, aparells d’electrònica i d’altres objectes, fet que va alertar els agents.  Després de realitzar comprovacions amb els propietaris dels habitatges afectats els mossos van corroborar que el  robatori en el primer domicili que havia donat l’alerta no s’havia consumat i que gran part dels objectes que portaven a l’interior del turisme havien estat sostrets del segon immoble que havia donat l’avís.

És per aquest motiu que els agents van detenir els quatre ocupants per dos delictes de robatori amb força interior de domicili, un consumat i un altre en grau de tempativa. Els detinguts són:

- Diofilo Roque L.A. de nacionalitat equatoriana, 23 anys i domicili a Mollet del Vallés
- Noelia D.M. de 20 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Mollet del Vallés
- Jeferson Andres C. B. De nacionalitat colombiana, 19 anys i veí de Mollet del Vallés amb 6 antecedents policials  
-Angel Medardo A.Q. de nacionalitat equatoriana, 28 anys i 8 antecedents policials.

En l’escorcoll a Jeferson Andres també se li va trobar un rellotge que havia estat sostret, també a Mollet, en un robatori a interior de domicili  setmanes abans. La unitat d’investigació a més a més sospitava de la relació d’aquesta persona amb un quart robatori,també en un pis, denunciat el mes de desembre. Les joies sostretes havien estat localitzades per la unitat d’investigació en una botiga de compra y venda d’or on Jeferson Andrés, tal i com va declarar el propietari del negoci, les va vendre l’endemà del robatori. És per a aquest motiu que també se li imputen aquests dos robatoris amb força.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial el passat 29 de gener i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs de Diofilo Roque L.A. i Noelia D.M. i presó per  Jeferson Andres C. B i Angel Medardo A.Q

Edicions locals