Els infants proposen mesures d’estalvi energètic

El Consell dels Infants de la nostra ciutat farà propostes fer fomentar l’estalvi energètic a la ciutat.

Els joves escollits per formar part del Consell dels Infants (CIM) tenen l’objectiu de treballar per ajudar el govern a trobar fórmules d’estalvi energètic. Durant el mes de gener les classes de 6è de primària de totes les escoles de la ciutat han visitat l’Ajuntament per conèixer el funcionament. Després d’aquestes visites, el Consell d’Infants ja té una tasca concreta: treballaran sobre què pot fer l’Ajuntament per estalviar energia. Segons el consistori, en l’actual situació econòmica “aquest estalvi és molt important ja que permetrà a l’Ajuntament destinar els diners a altres accions més necessàries de ser respectuosos amb el medi ambient.

Així doncs, des d’ara i fins que se celebri el Ple del CIM, previst per al proper mes de març, els nens i nenes de 6è de primària de totes les escoles de la ciutat treballaran l’estalvi energètic i hauran de proposar mesures imaginatives per ajudar l’Ajuntament a estalviar en energia. L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha recordat als regidors del CIM que les mesures han de ser possibles d’assolir, ja que després, el govern municipal es compromet a posar en pràctica aquelles que consideri més adients.

Aquest serà el sisè any en que es forma el CIM. En altres edicions s’ha treballat en el disseny d’una plaça que més tard es va fer realitat (plaça de Joan Miró), en la reducció dels residus (materialitzat en diferents campanyes de sensibilització, com la carmanyola a l’escola), o les propostes referides a les festes i cultura popular que es van treballar l’any passat i que, entre d’altres mesures, es van materialitzar durant la Festa Major d’estiu amb un cinema infantil a la fresca, al parc de les Pruneres.


Edicions locals