Softcatalà presenta la versió 2.5.0 del corrector ortogràfic lliure i gratuït català

Aquest corrector ortogràfic està compost per un lèxic i unes regles ortogràfiques, incorpora les variants dialectals del valencià i el balear.

Aquest corrector s'utilitza avui en dia en més d'una dotzena de programes lliures, incloent-hi les versions catalanes de programes com ara l'Abiword, el LibreOffice, l'OpenOffice.org, el Firefox, el Thunderbird o el Chromium i està incorporat de sèrie en la majoria de distribucions GNU/Linux. Ja s'ha començat el procés per actualitzar el corrector a totes aquestes aplicacions.


Softcatalà ofereix també aquest corrector via web com a servei servei gratuït de correcció ortogràfica de textos en català. Permet als usuaris d’introduir-hi qualsevol text i corregir-ne les possibles errades ortogràfiques i tipogràfiques. Al corrector, s'hi pot accedir des de la pàgina http://www.softcatala.org/corrector. Volem recordar que els resultats són 'orientatius' i que 'en cap cas no substitueixen una correcció feta per un entès'.

Aquest aplicació permet afegir la capacitat de correcció ortogràfica en català a tots aquells programes informàtics que fins ara no en disposaven de forma gratuïta.


Novetats de la versió 2.5.0

Aquesta versió inclou les següents novetats respecte a la darrera versió publicada a 2011:

  • Més d'un centenar d'entrades noves: superlatius (tantíssim), diminutius (menudet), adverbis acabats en -ment (massivament), paraules del Termcat i d'altres diccionaris (demoscòpic, flexiseguretat), algunes formes verbals (pertanc, pertangués), etc.
  • Correcció d'entrades errònies.
  • Addició de formes verbals valencianes formals com ara: cantasses (1a conjugació), patesca (3a conjugació incoativa).
  • Afegides entrades que mancaven del DIEC2Col•laboreu

El corrector ortogràfic és un programa en constant millora gràcies a les aportacions dels diferents usuaris de les aplicacions que ja l'incorporen. Si teniu millores podeu enviar-les a la llista de correu electrònic corrector o bé afegint-les a la pàgina web on mantenim les propostes de millores.


Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la difusió de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació, podeu consultar-ne el lloc web a http://www.softcatala.org

Edicions locals