Èxit de participació en les jornades Jordi Solé Tura

Els passats dies 14 i 15 de febrer, l’Ateneu Barcelonès va acollir les jornades Jordi Solé Tura: pensament i compromís polític, amb una assistència mitjana de públic 90 persones.

Aquestes jornades estaven organitzades conjuntament el Grup d’Estudis República i Democràcia de la UAB (GERD-UAB) i l’Ajuntament de Mollet, a través del Centre d’Estudis per la Democràcia, per debatre i reflexionar sobre la figura d’aquest polític molletà, sobre el paper del compromís, del diàleg i del respecte a les idees alienes per bastir ponts de trobada com a eines de transformació i millora socials, sempre en nom del progrés i la democràcia.
 
Durant la presentació de les jornades, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va posar de relleu l'encert del títol pel valor que signifiquen “el pensament i el compromís de Jordi Solé Tura, dues actituds que, en el moment polític i social actual, es necessiten més que mai i haurien de ser valors indissociables per a un bon servidor públic”.
 
Un cop celebrades les jornades, els organitzadors n’han fet una valoració molt positiva, tant de l’alta qualitat de les ponències com per l’èxit de públic, que va ser d’unes 90 persones de mitjana. La feina dels ponents i l’alt interès de les intervencions va permetre als assistents saber més dades i ampliar la perspectiva tant de la clandestinitat, el final del franquisme i la transició al nostre país, mitjançant l’aproximació històrica, acadèmica i humana a Jordi Solé Tura.
 
Per tot això, els organitzadors s’han plantejat continuar l’estudi cronològic i preparar unes altres jornades on s’analitzi l’actuació de Jordi Solé Tura com a diputat, senador, ministre i el seu actiu paper europeista.
 
Les jornades han comptat amb el suport de l’Ateneu Barcelonès, la Fundació Banc Sabadell i diari El Periódico.

Edicions locals