Els grups municipals de la ciutat presenten mocions per al proper Ple Municipal

Els grups municipals amb representació a l’Ajuntament presentaran en la propera sessió plenària, que tindrà lloc dilluns, diverses mocions.


El govern municipal presentarà tres mocions per debatre en el proper Ple municipal. La primera moció està en contra de la proposta del projecte de reforma de la Llei de Bases de Règim Local i el text refós d’Hisendes Locals. El govern municipal creu que les reformes proposades pel govern central “posen en greu perill el paper dels ajuntaments, màxims prestadors dels serveis públics de proximitat”. La segona moció aposta per la regeneració democràtica i lluita contra la corrupció. Aquesta moció demana a la Generalitat que acceleri la tramitació parlamentària de la llei de transparència i la llei electoral. La tercera moció demana la celebració d’una cimera econòmica i social. En aquest sentit el govern demana que es “marquin uns mínims a assolir pel que fa a temes socials, serveis públics, sanitat i educació”.

Ara Mollet-ERC demana recolzament a  l’Ajuntament en  la declaració de sobirania. El grup municipal ha presentat una moció, per discutir durant el proper Ple municipal, per demanar a l’Ajuntament de Mollet que s’adhereixi a la declaració de sobirania. Ara Mollet-ERC confia en què “les forces polítiques representades al Ple permetin l’aprovació del suport de l’Ajuntament a la Declaració de Sobirania i el Dret a Decidir del poble de Catalunya”. Els dos regidors d’Ara Mollet-ERC, Oriol López i Marta Vilaret, així com la secció local d’ERC creuen que des del món municipal és molt important “un posicionament clar i nítid a favor de la democràcia i del dret a decidir”.

De la seva banda, ICV-EUiA presenta tres mocions al ple de l’Ajuntament.  El grup municipal proposa una moció en contra de la corrupció i dues mocions a favor de la desprogramació definitiva del Quart Cinturó i a favor de la creació d’una taula per la concertació del sistema sanitari al Parlament de Catalunya que “analitzi i busqui mesures encaminades a la realització d’un pla per l’accessibilitat, l’equitat, la qualitat i la racionalització de l’assistència sanitària”. La moció contra la corrupció anirà recolzada amb les propostes sorgides de la trobada que organitza ICV-EUiA divendres, a les 19h, a El Lledoner. L’acte comptarà amb la intervenció d’en Salvador Milà, parlamentari al Parlament de Catalunya.

El PP presentarà una moció que fa referència a l’eurovinyeta i una altra sobre el tractament d’autoritat pública dels docents. La primera moció es basa en demanar a la Generalitat de Catalunya que retiri definitivament la seva voluntat d’implantar un peatge, o taxa, mitjançant l’eurovinyeta, a la via C-25, en qualsevol dels seus trams. El Partit Popular presentarà, també, una moció per reconèixer l’autoritat pública dels professors. Segons manifesten “els professors haurien de recuperar el prestigi i la consideració professional i social que mai haurien d’haver perdut”. En el mateix sentit, els populars manifesten el seu compromís per a l’elaboració de l’Estatut Docent ja que creuen que “és imprescindible que el professorat disposi d’una carrera professional constituïda pel conjunt de graus i funcions que pot aconseguir com a conseqüència de l’avaluació del seu exercici professional i de les activitats de formació, innovació i investigació”.

Edicions locals