Possible nevada a la ciutat

Activat en fase d’alerta el Pla municipal d’emergències per nevades.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha posat en alerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya Neucat d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Les previsions indiquen l’inici d’un episodi de nevades de baixa intensitat a partir de la matinada d’avui en zones poc habituals i que podrien afectar al Vallès Oriental i la ciutat de Mollet. A més, es preveu que després d’aquest episodi de nevades hi hagi una important davallada de les temperatures que afectarà a tot Catalunya, amb glaçades generals.

L’Ajuntament de Mollet està preparat per afrontar aquesta situació i manté en situació d’alerta el Pla municipal d’emergències per nevades. Aquest Pla coordina tots els serveis municipals (Neteja, brigades d’obres i jardineria, serveis socials i educatius i policia municipal, entre d’altres) per minimitzar les conseqüències de la neu i glaçades.

Atenció especial a persones més vulnerables
Des de les àrees de Serveis Socials, Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Mollet s’han portat a terme un seguit d’actuacions adreçades a les persones amb més vulnerabilitat davant l’onada de fred i possibles nevades:

  • S’ha donat avís als usuaris dels serveis d’Atenció Domiciliària, del Servei de Teleassistència i del Programa “Al Teu Costat” (persones grans amb suport de voluntariat).
  • D’altra banda també estan coordinats amb les Àrees Bàsiques de Salut i la Policia Municipal per detectar aquells casos de persones que requereixin allotjament.


Onada de fred
Enfront la previsió de fred, es recomana extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció davant de les onades de fred.

Bàsicament, l’Ajuntament recorda la no conveniència de regar les plantes ni mullar el sòl, per evitar gelades; i deixar un rajolí d’aigua a les aixetes, sobretot en safarejos o aixetes exteriors, per evitar que es congelin les canonades. Pel que fa als consells bàsics per a les persones, com protegir-se convenientment, protegir-se la cara i el cap i evitar exposar-se al fred. Cal mantenir-se molt alerta per evitar relliscades, en cas de glaçades.

Seguretat viària
Des de l’Ajuntament de Mollet s’aconsella seguir les recomanacions indicades des del Servei Català de Trànsit per a la conducció amb neu o gel:

  • Conduir amb suavitat i no frenar bruscament.
  • Reduir la velocitat per facilitar l’adherència i evitar lliscaments.
  • Augmentar la distància de seguretat per evitar col•lisions per encalç.
  • Seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles i no avançar si no és necessari.
  • Vigilar amb la caiguda dels primers flocs de neus perquè produeixen els mateixos efectes que quan cauen les primeres gotes de pluja que transformen el paviment en una pista molt lliscant.


Podeu consultar l’estat de la xarxa viària i mobilitat a:

  • Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm
  • Mapa continu de trànsit: http://www10.gencat.cat/transit_mct/mct/pop.htm
  • Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat


Es recomana la ciutadania que, per a qualsevol incidència, truquin al telèfon d’emergències, 112.

Edicions locals