Modificació del POUM per mantenir l'activitat econòmica

S'aprova al ple municipal la modificació de tres apartats del POUM a favor del manteniment de la producció a la zona Nord del Polígon de Can Prat.

La finalitat d'aquest canvi en el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) és que la indústria existent pugui mantenir la seva activitat econòmica, canviar de titularitat i distribuir i emmagatzemar energia a través de plaques solars. Aquesta moció, presentada pel govern municipal, va ser recolzada pel altres grups municipals a excepció d'ICV-EUiA, que es va abstenir ja que, segons la portaveu, Marina Escribano, "cal traçar una línia estratègica per concretar les accions que es volen realitzar i actualment no està definida".

Des d'Ara Mollet-ERC, es demanava el desenvolupament del "Pla de Millora Urbanística per evitar l'actual "estat deplorable d'aquesta zona del polígon" causat per la "poca activitat que s'hi concentra". Pel contrari, el portaveu de CiU, Feliu Guillaumes, opinava que són positives les modificacions que “flexibilitzin el POUM per permetre mantenir les empreses actuals i encabir-ne de noves”.

El socialista Josep Garzón va explicar que aquestes modificacions es duen a terme “per l’actual demanda dels empresaris per continuar oferint serveis. La creació del ‘banc dolent’ accelerarà el canvi de propietaris de les empreses i cal facilitar la feina al sector econòmic”.

Edicions locals