Lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones

A les 12h la Plaça Major ha acollit la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones.


L’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, acompanyat de regidors i treballadors de l’Ajuntament, ha llegit el Manifesta del Dia Internacional de la Dona per commemorar, institucionalment, la diada.

Durant la lectura, Monràs ha explicat que per acabar definitivament amb les discriminacions cal que les dones “siguin presents a tots els espais de decisió, de manera normalitzada, en la mateixa proporció que estan presents en la societat. Sense aquesta presència, totes les polítiques d’igualtat seran parcials i insuficients. La plena participació de les dones en condicions d’igualtat en totes les esferes de la societat, inclosa la participació en els processos de presa de decisions i l’accés al poder, és fonamental per a la consecució de la igualtat, el desenvolupament i la pau”.

El govern local ha aprofitat l’ocasió per demanar la modificació respecta la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local ja que creuen que és “necessària perquè un càrrec electe pugui exercir el dret de votar en cas de permís per maternitat o paternitat o per baixa per malaltia greu, perquè considerem que és una mesura concreta que pot afavorir la presència de dones en espais de decisió en igualtat de condicions i la conciliació de la vida familiar amb la participativa”.

Edicions locals