L’Agrupació Escolar Anselm Clavé pateix un robatori

Un lladres van entrar, la matinada de dimarts, a l’Agrupació Escolar Anselm Clavé i van sostreure la caixa forta amb 29.000 euros.

Dimarts l’Agrupació Escolar Anselm Clavé va seguir la seva activitat escolar amb total normalitat tot i haver patit un robatori unes hores abans de l’inici de les classes. Dimarts a la matinada uns lladres van entrar al centre i van sostreure la caixa forta que contenia 29.000 euros destinats a les colònies dels alumnes de P5, 2n, 4t i 6è de Primària; el crèdit de síntesi de 1r, 2n i 3r d’E.S.O.; i el viatge de final de curs de 4t d’E.S.O.

Els lladres van entrar pel solar que hi ha al costat de l’escola i van escalar el mur fins arribar al pati interior de la primera planta. Un cop allà van accedir a l’interior de l’edifici forçant el pany de la porta fins arribar a trencar-lo.  Segons explica el director del centre, Julià Alborch, “ho van remenar absolutament tot però només se’n van endur la caixa forta”. Presumptament, van arrossegar la caixa forta fins al garatge de l’escola per carregar-la dins d’un cotxe. “Els mossos van trobar senyals al terra d’haver arrossegat la caixa” explica Alborch.

La secretària del centre va ser qui va avisar als Mossos d’Esquadra de la nostra ciutat després de trobar, a les 7.30h, la reixa de secretaria oberta i els panys dels despatxos trencats. “Els Mossos d’Esquadra han estat ràpids i eficients i ja s’han tramitat les denúncies pertinents. Ara cal esperar a saber què cobreix l’assegurança de l’escola”.

El director del centre assegura que aquest fet “no ha afectat ni afectarà a la vida escolar dels alumnes”. Tots els viatges es realitzaran amb normalitat sense que els pares hagin de pagar res addicional. “Com a responsable del centre hauré de buscar alternatives per recuperar els diners com col•laboracions amb empreses o ajudes i els alumnes no es veuran afectats en res”.

Al mes de desembre l’Agrupació Escolar Anselm Clavé va fer un primer ingrés dels viatges a l’Agència VIVO “i també hem perdut els diners pel tancament de l’empresa” explica Alborch. Al mes d’agost el centre va patir un altre robatori, aquesta vegada “van trencar el vidre de l’entrada de la sala d’actes i van robar l’equip de so”. 
Edicions locals