ICV-EUiA de Mollet participa a la Jornada de Treball Estatal de Càrrecs Electes d’IU a Madrid

L’objectiu de la jornada serà tractar sobre la projectada reforma de l’Administració Local planteja pel govern central

Aquest proper dissabte, 16 de març, tindrà lloc a la Seu Federal d’Izquierda Unida, a Madrid, una jornada de treball destinada a la participació en la reflexió, el debat i les propostes dels càrrecs públics d’IU arreu de l’estat (alcaldes, regidors, diputats autonòmics, diputats nacionals, etc.) sobre la reforma de la Llei de Bases de Règim Local plantejada pel govern central. EUiA, com a referent d’IU a Catalunya assistirà amb la seva pròpia delegació, la qual inclourà al regidor d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Mollet, Antonio López.

En aquest sentit, la coalició municipalista ICV-EUiA-EPM ja s’ha reunit en els darrers dies per reclamar la unitat d’acció del municipalisme català per tal de combatre les imposicions sobre el món local que significarà la reforma que impulsa el PP a l’estat espanyol i que significarà una regressió sense precedents pel món local. La Coalició roig i verda considera que aquesta llei suposarà “una hipoteca pel futur dels ajuntaments de Catalunya i d’arreu de l’Estat, ja que la llei compromet i posa en perill la qualitat de vida i els drets socials bàsics de la ciutadania que estan prestant els ajuntaments”.

ICV-EUiA considera que aquesta reforma del PP pretén imposar un model municipal tutelador a partir de la Llei d’Estabilitat i empeny a la privatització de molts serveis públics, en una clara estratègia d'anar laminant l'estat del benestar que avui també representen els ajuntaments. La reforma dificulta especialment la garantia dels serveis públics en els municipis més petits, el que segons la coalició “situarà ciutadans de primera i ciutadans de segona en funció del lloc de residència.”  

Edicions locals