Celebrem els 25 anys del Servei Local de Català

El Centre Cultural La Marineta acollirà divendres, 12 d'abril a les 19h, l’acte de celebració del 25è aniversari del Servei Local de Català.


El 23 de desembre de 2012, el Servei de Català de Mollet va fer 25 anys. Durant aquests 25 anys de trajectòria del Servei Local de Català, més de 14.000 alumnes han après català a Mollet, s’han fet uns 600 cursos de català i s’han revisat unes 39.000 pàgines. Amb el Voluntariat per la llengua, que es va iniciar a Mollet l’any 2005, ja s’han format més de 700 parelles lingüístiques. Tota la trajectòria d’aquests 25 anys es va publicar a la revista Notes 28, amb l’article “Un quart de segle del Servei de Català a Mollet del Vallès (1987-2012)”.

A l’acte hi seran presents l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs;  la presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa; i, des de Palma de Mallorca, amb videoconferència, la mateixa persona que va inaugurar el Servei de Català, la filòloga menorquina Aina Moll.

L’acte de celebració dels 25 anys d’història coincideix amb la publicació del número 100 del butlletí ‘L’Estenedor’, una eina consolidada per resoldre dubtes, aportar nous mots, actualitzacions, etc. El Servei Local de Català i l’Ajuntament publicaran un sol document amb totes les publicacions de ‘L’Estenedor’ per facilitar la cerca i les consultes dels usuaris.

Edicions locals