Desacords en la gestió de Vallès Visió

Segons el Consorci Teledigital Mollet (CTM) “el CAC, l’autoritat independent de regulació de la comunicació audiovisual de Catalunya, ha rebutjat qualsevol acusació de censura informativa”.

Vallès Visió està en boca de tots per les darreres publicacions al diari Contrapunt i El 9 Nou. En el primer mitjà, l’actual ex-director, Jordi Seguer, acusava la gestió de “poc transparent” i amb “controls a l’escaleta de l’informatiu”. En el segon, dilluns es feia públic un correu de la gerent de l’empresa municipal Mollet Comunicació, Ainhoa Martín, adreçat a l’assessor de Vallès Visió, Feliu Tura, on s’especificaven alguns “suggeriments informatius”.


El CTM vol recordar davant de les darreres acusacions realitzades cap als continguts de Vallès Visió que “el Consell d’Audiovisual de Catalunya (CAC), que és l’autoritat independent de regulació de la comunicació audiovisual de Catalunya, ha reafirmat la pluralitat del canal, la informació veraç i rigorosa elaborada pels professionals que formen la plantilla de Vallès Visió i ha rebutjat qualsevol acusació de censura informativa”.


Dilluns, el Consorci Teledigital de Mollet (CTM) va decidir donar per extingit el contracte amb el director de Vallès Visió per “causes econòmiques”. El president del CTM i alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha explicat que “no es substituirà la plaça del director perquè Vallès Visió compta amb magnífics professionals capaços d’assumir les tasques igual o millor que el director. Aquest acomiadament suposarà un estalvi aproximat de 70.000 euros anuals”. A banda, també s’ha produït una reducció del cost del contracte de producció amb Lavínia i s’ha fet necessari un replantejament de l’organització pròpia del CTM amb l’objectiu de racionalitzar-la i restructurar-la com a mesura d’austeritat i de contenció de la despesa”. En aquest sentit, també “s’ha reduït, des del mes de gener, un 20% la retribució de l’assesor gerencial”.


Monràs ha explicat que lamenta profundament “les declaracions de Seguer menyspreant el projecte, perquè ell també n’ha format part. Li agraeixo la seva feina però no és raonable valorar positivament un projecte quan se’n forma part i canviar d’opinió quan ets fora”. 


Referent a les acusacions de l’oposició, Monràs explica que “els comptes sempre han estat públics i s’està demanant allò que ja es té només per crear dubtes”. També, afirma, referent al correu electrònic filtrat, que “enviar informació sobre les notícies als mitjans és el que fa tothom, no ens hem d’amagar de res i no volem donar importància a un correu electrònic que no té res de transcendent. Els que ara critiquen la gestió són els mateixos que han signat que creuen que Vallès Visió és un mitjà plural i democràtic”.


De la seva banda, els treballadors de Vallès Visió han manifestat que no recolzen les declaracions de Seguer explicant que “mai hem demanat ni al director del canal ni a cap altre representant que faci públic un possible malestar existent entre els membres de la redacció, com tampoc cap altra reclamació”. Els treballadors afirmen que “l’objectiu dels professionals de Vallès Visió sempre ha estat informar de l’actualitat del Baix Vallès als ciutadans i ciutadanes del territori, i amb aquesta fita seguirem treballant".

Edicions locals