Els Premis de Recerca Jove guardonen 84 alumnes i 11 centres de secundària pels seus treballs científics

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, presidirà el lliurament dels premis a l'Auditori.

Un total 84 alumnes i 11 centres d’ensenyament secundari han estat guardonats amb els Premis de Recerca Jove que atorga la secretaria d’Universitats i Recerca pels seus treballs d’investigació científica. L’acte de lliurament, que tindrà lloc a l’Auditori dissabte vinent a les 12h, el presidirà el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, acompanyat del secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà. El director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) també participarà en l’acte amb un discurs adreçat als estudiants.
 
Als Premis de Recerca Jove s’han presentat 244 treballs realitzats per 311 alumnes. Els Premis de Recerca Jove, que enguany han arribat a la 31 edició , volen fomentar l’esperit científic entre el jovent. Els treballs els elaboren estudiants de 3er i 4rt d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà conjuntament amb el professorat. La recerca és de tipus experimental o teòric i està relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica. A banda de premiar l’esforç dels alumnes i el treball en equip, els premis reconeixen també el foment de les vocacions científiques per part dels centres.
 
Per àrees de coneixement, el major nombre de treballs premiats (21), pertany a l’àmbit de ciències. A continuació, trobem les ciències de la vida (13) i les humanitats (13), l’enginyeria i l’arquitectura (10), les ciències socials (8) i les ciències mèdiques i de la salut (6). Per comarques de procedència dels alumnes, la més representativa és el Barcelonès amb 16 premiats. La segueixen el Vallès Occidental, amb 7 premiats, el Baix Llobregat amb 6 i el Maresme amb 5.
 
Els Premis de Recerca Jove s’atorguen en dues categories: una per a alumnes de segon cicle d’ESO i una altra per a l’alumnat de secundària postobligatòria. Els guardons estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que destinaran a equipament de biblioteques i material docent. L’edició de 2012 inclou també el Premi Reginó, en col•laboració amb l’Institut Català de les Dones (ICD), que premia els treballs de recerca sobre les dones i les seves aportacions.
 
A l’acte de lliurament dels Premis també hi assistiran el director general de Recerca, Josep M. Martorell; el director general d’Universitats, Lluís Jofre; el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina; i el director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Pere Pardo.Edicions locals