Catalunya destaca per ser una de les regions europees més actives en projectes d’innovació

La regió catalana ha invertit prop de 3.000 milions d'euros cada any des de 2007 en programes de recerca, d’innovació i de millora de la competitivitat empresarial, fet que ha permès incrementar el número d’investigadors i la creació de noves empreses.

Avui es celebra a Barcelona la jornada de cloenda del projecte europeu Iktimed, una iniciativa interregional que ha tingut per objectiu l’impuls de polítiques d’innovació en el si de la UE, partint de tres àmbits estratègics com són: la innovació oberta, l’especialització intel•ligent i la compra pública innovadora.
 
Catalunya es una de les regions europees més actives en el impuls de projectes d’innovació. De fet, la regió catalana ha invertit més de 3.000 milions d’euros a l’any des del 2007 en programes de recerca, d’innovació i de millora de la competitivitat empresarial, segons l’Informe anual de R+D i la Innovació a Catalunya 2011 realitzat per ACC1Ó  
 
Durant la inauguració de l’acte, del Dr. Buenaventura Guamis, director del PRUAB organitzador de la trobada i partner del projecte, ha destacat que “Iktimed és un projecte de gran transcendència ja que ha servit per posar les bases del futur desenvolupament de les regions europees en temes de recerca i, innovació i competitivitat empresarial que marcaran el calendari europeu fins el 2020”.
 
La trobada es celebra a la Casa Convalescència amb la presència d’alguns dels màxims representants de la iniciativa que s’ha desenvolupat durant 3 anys i en la que han participat 12 partners d’11 regions de Portugal, Espanya, França, Itàlia, Malta, Grècia, Eslovènia i Xipre.
Al voltant de la temàtica “Millorant la transferència del coneixement i la innovació a la regió Mediterrània”, els participants a les tres taules rodones organitzades sobre els temes centrals del projecte debatran les principals conclusions del projecte tot analitzant les actuacions que poden afavorir la innovació oberta en la regió.

Entre els assistents, destaca la presència d’Anna Torelli, cap del projecte IKTIMED;  Francesc Solé-Parellada, president del Parc UPC i expert de la UE en especialització intel•ligent; Miquel Martí, director de Desenvolupament de Negoci de Biocat; Alessandro Valenza, director de T33 Sound Policy i Camille Bosquet, consultor de l’empresa francesa Bluenove, entre d’altres representants d’institucions públiques en l’àmbit de la recerca i la innovació, emprenedors i centres de recerca.

Edicions locals