Unanimitat en ajudes als més necessitats

Tots els grups municipals recolzen la modificació de les Bases d'execució del pressupost que permetrà subvencionar l'IBI a les famílies que disposen de menys recursos econòmics.

Fins el 30 de novembre les famílies podran fer la sol·licitud per rebre la subvenció de l'IBI acreditant la seva situació. Actualment, el govern ha fet una previsió de 100 rebuts però, tal com afirma el primer tinent d'alcalde i responsable d'economia, Josep Garzón, "probablement aquesta previsió s'incrementarà al llarg de l'any".

La portaveu d'ICV-EUiA, Marina Escribano, explicava que "sempre recolzarem allò que pugui ajudar a les famílies però és inqüestionable que és un ajut que només pal·lia una part del problema. Cal parlar de tarifació social”. Garzón demanava "propostes que respectin la llei, ja que en el cas dels impostos no és possible parlar de tarifació social. L'alternativa que hi ha és la subvenció, que és la que hem triat nosaltres per ajudar". Escribano contestava dient que " tot i que per llei no es pot aplicar  la tarifació social als impostos, cal acostar-s'hi tant com es pugui". En referència a la demanda de Garzón, Escribano responia que per fer propostes cal un estudi que aporti un coneixement general i es queixava de no tenir suficient informació: "vostès ens la podrien facilitar perquè nosaltres no hi tenim accés".

Escribano també obria el debat de la "problemàtica dels pisos en processos d'execució hipotecaris". La portaveu d'ICV-EUiA demanava explicacions sobre aquesta situació ja que "no crec que estiguem ajudant a les persones sinó a que el pis no tingui una càrrega".  Garzón explicava que "una vegada s'ha girat el rebut, l'obligació del pagament és personal, es tingui o no l'habitatge. Quan l'habitatge passa a pertànyer a l'entitat l'obligació també ho fa. En aquest cas és millor bonificar alguna cosa de més que no de menys".

Edicions locals