Projectes de la Diputació

La Diputació compromet 19 milions d'euros d'inversió en projectes per als municipis del Vallès Oriental

El dimecres 2 d’abril, el Consell Comarcal del Vallès Oriental va acollir les meses de concertació de la Diputació de Barcelona i els municipis d’Aiguafreda, Bigues i Riells, Castellcir, Figaró-Montmany, l'Ametlla del Vallès, la Llagosta, la Roca del Vallès, les Franqueses del Vallès, Lliçà d'Amunt, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles i Vallgorguina.

Les meses de concertació són l’eina a través de la qual la Diputació de Barcelona contrasta les necessitats expressades i prioritzades pels municipis, en el marc de les actuacions del Pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015”, amb els recursos i criteris de la corporació.

En aquestes reunions, presidides per Joaquim Ferrer, vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona i responsable per a la Cooperació Local, s’ha acordat amb cada municipi les actuacions que desenvoluparan durant aquest mandat i els recursos que hi destinarà la Diputació de Barcelona. Com a prioritats expressades pels municipis, destaquen el manteniment d'equipaments, la millora de la gestió de despesa corrent i tot allò relacionat amb l'eficiència energètica.

Abans de començar les meses de concertació, Joaquim Ferrer va destacar que "tot i el complicat context econòmic actual, la Diputació s'ha compromès a mantenir les xifres del mandat anterior i fins i tot a superar-les, com és el cas del Vallès Oriental".

En relació amb les meses de concertació, José Orive, president del Consell Comarcal, va destacar "l’esforç fet des de la Diputació per proporcionar als municipis eines per avançar en el desenvolupament de les seves funcions, ja que els alcaldes disposem d'inversions finançades al 100% i que, a més a més, es paguen correctament en temps i forma".

Edicions locals