Nova programació a Vallès Visió

El Consorci Teledigital Mollet ha arribat a un acord amb la productora Lavínia per reduir en un 31,07% el cost del contracte per la producció.

La reducció del pressupost ve marcada per la marxa del Consorci de tres municipis (Vilanova, La Llagosta i Sant Fost de Campsentelles) i ha suposat reestructuració de la programació i del personal de Vallès Visió. En concret, el pressupost s’ha reduït 200.000 euros anuals (31,07%), passant de 630.000 euros a 430.000 euros. En referència a la plantilla, es prescindeix d’un tècnic i d’un redactor de cap de setmana i aproximadament el 60% de la resta del personal que continuen a Vallès Visió (12 persones) han patit retallades dels seus horaris.

En referència a la programació, Vallès Visió realitza 10 programes de producció pròpia i ha prescindit del microespai ‘Quitxalla’ i dels programas ‘Versió Beta’ i 'La Prèvia'. També, les retransmissions esportives, un dels costos més elevats del canal, es faran un cop al mes i, a banda d’altres ajustos en el contingut d’alguns programes i horaris, la resta de programació continua present a Vallès Visió.

La principal novetat és el programa ‘Sinergies’, que substitueix a l’espai de noves tecnologies ‘Versió Beta’. ‘Sinergies’, que està dirigit i presentat per Bea Amado-Lóriga, és un nou programa de proximitat que abordarà bàsicament les iniciatives empresarials en aquest moments de crisi i, sobretot, les que portin a terme la gent jove del Baix Vallès. També, el programa donarà cabuda a les accions de voluntariat i a les iniciatives socials que proporcionen un bé comú per a la ciutadania. “L’objectiu és que en aquest espai tingui el seu lloc iniciatives que serveixin per a pal•liar la delicada salut econòmica dels serveis socials; per això buscarem sinergies entre iniciatives empresarials, joves i assistència social”, ha explicat l’assessor del CTM, Feliu Tura.

Els programes de producció pròpia són:

  • 'Vallès Visió Notícies Vespre'. Només en la seva edició del vespre. Es deixa d’emetre l’edició del migdia que, de tota manera, era un recull del dia anterior. La presentació anirà a càrrec de Sara Escriu.
  • 'La Jornada'. Els dilluns seguirà a la seva hora habitual i amb la seva durada habitual el programa d’esports La Jornada. Es prescindeix del programa dels divendres La Prèvia, tot i que l’informatiu de divendres sí que recollirà tota la informació esportiva que hi haurà el cap de setmana. La Jornada la seguirà presentant el periodista Albert Maspons.
  • 'Parlem-ne'. Fins ara un programa que s’emetia dos cops a la setmana – la versió política i la versió social- passa a ser setmanal i sense una cadència concreta, sinó que anirà més en funció de l’actualitat. També el presentarà Sara Escriu.
  • 'El Calaix'. L’espai de cultura segueix exactament igual, tot i que es vol potenciar l’entrevista a plató. La presentació seguirà sent de Guadalupe Caro.
  • 'Visions'. El programa de debat passa a ser quinzenal enlloc de setmanal, tot i que des del Consorci s’està parlant amb VOTV per fer-ne dos ells i dos VV i tornar a la periodicitat setmanal. El Visions el seguirà portant la cap d’informatius de VV, Neus Parés.
  • 'Xerrameques'. Seguirà igual amb un format que està donant cabuda a tots els nens i nenes del Baix Vallès que hi volen participar. Miquel Pérez en seguirà sent el seu conductor.
  • '8 Visió'. Continua a la graella però amb un format diferent. Anirà divendres i contindrà un reportatge inèdit d’obertura d’uns deu minuts i la resta del programa servirà per ampliar les notícies més importants de la setmana. El presentarà Alícia Navarro.
  • 'Resum esportiu'. Cada diumenge seguiran els 12-15 minuts de 'Resum esportiu' del cap de setmana i que s’emet a les 10 de la nit. El director d’aquest espai seguirà sent José Luis Rodríguez Beltrán.
  • 'Transmissions esportives'. És un dels costos més elevats que patia VV passarà a fer-se un cop a la setmana a realitzar-se un cop al mes. Per tant, es filarà prim a l’hora d’elegir el partit perquè els clubs dels municipis consorciats no surtin massa desfavorits.


Edicions locals