Mostra Internacional de Titelles de Mollet, MITMO

La nostra ciutat acollirà divendres, dissabte i diumenge la setena edició de la fira titellaire més important del país. Durant tres dies Mollet aplegarà a companyies titellaires d’arreu que oferiran una vintena d’espectacles per a totes les edats.

La 7a edició de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet ja ha arribat a la nostra ciutat de la mà de Galiot Teatre i l'Ajuntament de Mollet. Com en altres edicions, la MITMO estableix sinèrgies amb el teixit comercial, els restaurant i els pastissers del municipi creant els aparadors titelles, els menús titelles i els mollets.


Enguany la Mostra incorpora altres novetats com la col·laboració amb el Club Súper 3, nous espais escènics, un punt d'informació, seguiment per Twitter, la trobada de la Unió Internacional de la Marioneta (UNIMA) i la visita del Club de Lleure Camper Club Catalunya.

Els aparadors dels titelles
Repetint l’èxit de la passada edició, la Mostra Internacional de Titelles de Mollet torna a comptar amb la participació de l'Associació de Botiguers de Mollet Centre Comercial  per fer els aparadors del titelles. Es tracta d’un circuit pels aparadors de diferents botigues on es podrà visitar un conjunt de caixes de cartró que a l'interior contenen titelles, objectes, tècniques de manipulació, etc. Les persones que facin tot el recorregut pels diferents aparadors i completin la butlleta que trobaran a les botigues participants o la Biblioteca Can Mulà, podran recollir una xapa del Mollet Mullat, la mascota de la MITMO, a La Marineta. També, diumenge tots els comerços de Mollet podran obrir.


Les botigues que formen part del 2n circuit dels aparadors dels titelles són: Flavià Joiers, Joieria Venus, Kukades, Angulo Calçats, Issim, Benetton, Marga, Llaminadures el Fax, Egosistema, Mama Lloca i la Biblioteca Can Mulà (cal visitar-la per poder omplir la butlleta). A banda dels aparadors dels titelles, la Mostra compta amb dos patrocinadors d’honor: Mobles Chacón i l’Associació de Comerços i Bars del Parc de les Pruneres.
El menú dels titelles
Un any més, alguns dels restaurants de la ciutat també participen de l’esdeveniment tot oferint un menú per als dies de la Mostra de Titelles que té un preu tancat de 12 euros per als adults i 8 euros el menú infantil (iva inclòs).


Els restaurants que oferiran el menú dels titelles són: Sis sentits, Cal Guardabosc, Racó de Ca la Leo, Restaurant Beumala, Casa Gerardo, Ebano i La llar d’en Tariel.
Els Mollets, un dolç molt molletà
Les pastisseries de la ciutat participaran a la Mostra de Titelles amb l’elaboració dels Mollets, les galetes artesanes pròpies de la ciutat, que decoraran en color blau en honor al Mollet Mullat, la mascota de la Mostra. Aquestes galetes es podran comprar i degustar al Punt d’informació de la Mostra de Titelles, durant els 3 dies que duri l’esdeveniment.
Les pastisseries que participen són: Forn de Sant Vicenç, Pa i Cafè de l’Àvia, Forn i pastisseria Prat, Fleca Llargués, Pastisseria Lorena i el  Forn de pa i pastisseria Vínzia
Col·laboració del Club Súper 3
MITMO col·labora aquest any amb el club que té més socis de Catalunya, el Club Súper 3. La col·laboració estableix la difusió de la MITMO per part d’aquest canal (a través de la revista dels Súpers, el Canal Súper 3, la pàgina web, etc) a canvi de l’entrada gratuïta per als socis amb carnet a aquells espectacles de pagament i una gorra gratuïta amb la mascota de la Mostra, el Mollet Mullat. Amb aquesta col•laboració s’espera atreure nombrosos visitants d’arreu del territori.
Nous espais escènics
Durant els dies de la Mostra, la Biblioteca acollirà un espectacle de petit format per a infants a partir de 5 anys. A més, també acull l'exposició de llibres titulada 'Titelles' i l'exposició 'Titelles, vet aquí una vegada: Petit recorregut per la història dels titelles als Països Catalans. Ambdues exposicions es poden visitar fins el diumenge 7 d'abril. El Centre Cultural La Marineta l'exposició de la col·lecció de titelles de la companyia de Jordi Bertran.
El parc de les Pruneres, la rambla Fiveller, la Sala Fiveller, la plaça Prat de la Riba i la plaça Catalunya són altres dels escenaris on es desenvoluparan els espectacles i les activitats de la Mostra.
Punt d'informació
El Punt d’informació de la MITMO, situat al quiosc de la plaça de Catalunya, agafarà enguany més visibilitat i concentrarà diverses tasques relacionades amb la MITMO i la promoció de la ciutat com: informació de promoció de la ciutat, turística de la comarca, de la MITMO, realització d’enquestes de satisfacció als visitants, lliurament de les gorres als 'súpers', venda de xapes i clauers del Mollet Mullat i de les galetes del Mollet Mullat.
Segueix la MITMO pel Twitter
El compte de twitter de l’Ajuntament de Mollet (@ajmollet) informarà de tota la programació i activitats relacionades amb la Mostra de Titelles. També s’ha creat una etiqueta (hashtag) per a la Mostra: #mitmo.
Trobada d'UNIMA a Catalunya
La delegació d'UNIMA de Catalunya realitzarà la trobada anual de les companyies titellaires i professionals de les arts escèniques durant la MITMO. Membres del Comitè Executiu d'UNIMA Internacional i directors de festivals internacionals de titelles a nivell nacional es desplaçaran a Mollet per formar part de la Mostra i de la trobada d'UNIMA.
Visita del Club de Lleure Camper Club Catalunya
Coincidint amb la MITMO, acamparan al parc de Ca l’Estrada més de 70 autocaravanes, amb l’objectiu de conèixer Mollet i la Mostra. El Club de Lleure Camper Club Catalunya és el primer club d’autocaravanes legalitzat a l’estat espanyol.
Els espectacles de la MITMO


En Bernat el pescador
Cia. Galiot Teatre (Mollet del Vallès-Barcelona)
En un petit poble de pescadors anomenat Maror, un bon dia tenen un gran ensurt. El seu fons marí acaba convertit en un gran abocador i els peixos disfressats amb deixalles donaran una gran lliçó a en Bernat el pescador i al seu poble. 


Tècnica de manipulació: titelles de tija / Idioma: català / Durada: 50 minuts


Lorcarra y Maderas de vivir
Cia. Títeres Cuatrocaminos (Madrid/Barcelona)
Dins d’una carpa, una guitarra i un mini escenari serviran per presentar petites històries amb titelles de fusta.


Tècnica de manipulació: Titelles de tija superior, tecla, manipulació directa / Idioma: castellà / Durada: 20 minuts (passis)The tall tale of Mr. Punch
Cia. Ronan Tully (Irlanda)
Mr. Punch és un personatge mandrós, descarat i picaresc que farà el que sigui per seguir dormint. Un antiheroi que sempre es veu immers en esbojarrades i estrambòtiques situacions de les quals se’n surt aguditzant l’enginy. 


Tècnica de manipulació guant / Idioma: anglès, català i castellà / Durada: 50 minuts / Edat a qui va dirigit: A partir de 5 anysMacianet del canyot
Cia. Circ de la Safor (Potries-València)
El vell Amand, titellaire de Milparres, arriba pels camins amb el seu teatret per representar una antiga història. Una “comèdia estrident” heretada d´una generació a una altra des de temps arcaics. L’ajudarà a contar-la un titella, una figura grotesca i irònica que elaborarà amb uns pocs elements al seu abast i al que anomenarà Macianet del Canyot. 


Tècnica de manipulació: Taula i guant / Idioma: català / Durada: 50 minutsEl jardí de l'avi
Cia. Animamundi Teatre (Maià de Montcal-Girona)
L’avi viu en un lloc ple de coses que ningú no vol. Durant el dia es dedica a recollir i endreçar llaunes, plàstics, vidre i papers. Un dia coneix la Bambalina. Enmig de les escombraries hi troben un conte, però quina llàstima, hi falten algunes pàgines! Mai sabran com acaba. O potser hi ha alguna manera d’esbrinar-ho… la Bambalina té una idea!


Tècnica de manipulació: Ombres xineses i titella bunraku / Idioma: català / Durada: 50 minuts
El vestit nou
Cia. Rocamora Teatre (Barcelona)
Dos joglars, comediants i titellaires de l’edat mitjana, ens expliquen la història de dos bons teixidors i sastres catalans que hauran d’emigrar i després d’un llarg viatge, acabaran per fer un vestit “molt especial” a un presumit Emperador de terres llunyanes. 


Tècnica de manipulació: marionetes de fil / Idioma: català / Durada: 1 hora
Titeretú
Cia. Itinerània (Tona - Barcelona)
Titeretú són 5 mans gegants de titellaire construïdes en ferro i fusta amb les seves entranyes de mecànica bàsica a la vista. El públic deixarà de ser només un espectador per convertir-se en el protagonista: el titella! 


Tècnica de manipulació: Marionetes de fil humanes / Idioma: sense text / Durada: 3 hores
Pau. La vida de Pau Casals
Cia. Forani Teatre (Albinyana - Tarragona)
Un nen com qualsevol altre anirà descobrint el món des dels seus ulls d’infant. Però la música el desperta i ja sap què vol ser de gran. Tot i això, no serà fàcil i ho haurà de deixar tot per un somni. 


Tècnica de manipulació: Bunraku i tija / dioma: català / Durada: 50 minuts
Gúlliver, al país de Lil•liput
Cia. Centre de Titelles de Lleida (Lleida)
Gúlliver naufraga i cau presoner dels pobladors de Lil·liput. Ell se’n guanya la confiança i l’amistat fins al punt d’esdevenir l’heroi del poble, foragitant les disputes i les guerres entre Lil·liput i Belfuscú i propicia l’esperit de concòrdia i de cooperació
d’ambdós pobles.

Tècnica de manipulació: Titelles de taula / Idioma: català / Durada: 55 minuts
L'alè dels fils
Cia. Jordi Bertran (Barcelona)
Estructurat sota la fórmula del cabaret, a L’alè dels fils, la veu i la música actuen com a conductor de l’entramat d’històries que teixeixen els fils dels personatges: cada història una escena, cada escena un impuls, un anhel, que dóna vida i moviment a cada marioneta.


Tècnica de manipulació: Marionetes i boletes de pòrex / Idioma: català / Durada: 1 hora
El guinyol - Artur i Blancaflor
Cia. Pengim-penjam (Vacarisses - Barcelona)
Artur està enamorat de la princesa, però al ser un simple servidor no té accés al seu amor. La princesa, que és molt coqueta, s’ha comprat un mirall màgic i aquest li ha dit que és molt lletja. Desconsolada cerca els serveis d’un bruixot. Aconseguirà Artur desfer l’encanteri? Seran feliços i menjaran anissos?


Tècnica de manipulació: guant / Idioma: català / Durada: 50 minuts
La Flor Romanial
Cia. Titelles Naip (Vic - Barcelona)

Un rei ferit d’una cama no troba solució al seu problema. Els metges li aconsellen una frega amb la flor romanial. Trobar la flor és l’objectiu dels tres fills del rei. El que la trobi serà l’hereu del reialme.


Tècnica de manipulació: teatre d’objecte de sobre taula / Idioma: català / Durada: 50 minuts
Boîte à Cric!
Cia. Patrick Mathis (Chatuzange - França)
Un personatge original repara les joguines trencades i abandonades de la seva botiga. Les arregla, les col·lecciona, a vegades n’inventa d’altres... Són veritables escultures sonores com els cavallets de conills, la torre de caixes de Meuh, l’orquestra de caixes de música, l’orgue de girafa! 


Tècnica de manipulació: teatre d’objectes / Idioma: francès/català / Durada: 40 minuts
Cavalls de Menorca
Cia. Tutatis (Cornellà de Llobregat)
Una visió personal de la celebració menorquina que recrea l´animalitat primitiva del cavall i recupera el pes de la tradició en una representació Contemporània. Un espectacle de carrer, únic i original que no et deixarà indiferent.


Tècnica de manipulació: titelles de tija gegants
El rusc de la Melinda
Cia. La Closca (Barcelona)
La Melinda és una abella obrera que cada matí surt a collir el nèctar més dolç de les flors. El Viloví és un abellot i ben aviat li arriba el seu trist destí: la reina és a punt de néixer i haurà de fer el vol nupcial i… morir. Però tenen una gran idea: es construeixen un rusc petit però molt acollidor, per a ells dos sols. Tot va bé fins que un dia ben a prop, planten unes fileres de flors precioses, iguals i perfectes; semblen soldats vestits de flors…


Tècnica de manipulació: Titella de guant i de tija / Idioma: català / Durada: 50 minuts / Espectacle itinerant
La cigala i la formiga
Cia. La petita brownie (Barcelona)
Aquesta és la història de la Gala, una simpàtica cigala cantant que no li agrada massa treballar! La formiga Miga, l’abella Bella i el ratolí Serafí ajudaran a la Gala i li faran veure que treballar i cantar és possible!


Tècnica de manipulació: taula / Idioma: català /Durada: 45 minuts
Qvàntvm
Cia. Toni Zafra (Barcelona)
Es mostren les tècniques emprades per marionetistes de segle XVIII fins al segle XX. Aquests menuts personatges, escriuen el seu propi guió expressant-se amb el seu veritable llenguatge: el moviment.


Tècnica de manipulació: marioneta de fil / Idioma: català /Durada: 50 minutsEdicions locals