ICV del Vallès Oriental en contra del tancament de les urgències nocturnes als CAPS del Vallès Oriental

La formació ecosocialista valora la resposta del govern català sobre el greu problema d’accés a la sanitat a la comarca.

Aquest matí en roda de premsa davant del CAP de La Garriga ICV del Vallès Oriental ha tornat a manifestar el seu rebuig frontal al tancament de les urgències nocturnes dels CAPs de la comarca que ja afecta a 18 municipis i 5 àrees bàsiques. En la roda de premsa eren present la diputada Marta Ribas, el president comarcal Jordi Manils i els regidors dels pobles afectats, Jordi Clua, Jordi Sambola, Pau Olóndriz i Quim Fornés.

Ara fa dos mesos la formació ecosocialista ja va advertir de la intenció del Govern de  CIU de tancar els servei als municipis de l’Ametlla del Vallès, Aiguafreda, La Garriga, Figaró-Montmany, Tagamanent, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, Lliça de Munt i Lliçà de Vall, Caldes de Montbui, Gallifa i Sant Feliu de Codines.

Per això el grup parlamentari d’ICV-EUiA, va entrar en forma de preguntes al Parlament de Catalunya sobre la intenció del govern convergent. La resposta del govern català va arribar el data 26 de març on va corroborava que el tancament del servei seria efectiu a partir del 2 d’abril d’enguany.

“No estem d’acord amb la mesura, no estem d’acord amb la resposta, ja que solament ens parlen de xifres, però no pas de ciutadania afectada” manifesta Marta Ribas diputada d’ICV.
Els ecosocialistes vallesans veuen la mesura com un gran pas enrere en els drets dels ciutadans i ciutadanes i argumenten  que d’aquesta manera es crea una desigualtat en l’accés a la sanitat pública.

A més, afegia Manils: “No ens podem permetre que ens maregin amb xifres, volem una atenció sanitària digne i de proximitat, amb fàcil accés per tothom”. “Amb mesures com aquesta s’aconseguirà saturar l’hospital de Granollers, fent que la població acabi contractant mútues privades, com està fomentant el Govern d’Artur Mas” expressava Manils. I és que el total de la població afectada en la comarca suma 100.000 persones.

Donat el seu total desacord amb la mesura adoptada pel Govern, el grup parlamentari d’ICV-EUiA ha presentat una proposta de resolució on s’insta al Govern de la Generalitat a fer marxa enrere i garantir les urgències nocturnes a tota la comarca.

“ICV seguirà lluitant  per garantir que no es tanquin les urgències nocturnes de la nostra comarca. No ens aturarem ni un instant fins aconseguir una sanitat digne per tothom” Finalitzava Manils.

Edicions locals