Comencen les pràctiques del programa d’Ocupació per a persones aturades de llarga durada

El programa es divideix en tres especialitats (neteja, cambrer/a de pisos i magatzem) i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

Dilluns dos participants de l’especialitat d’auxiliar de neteja s’incorporaven, amb un contracte de pràctiques durant 12 dies (60 hores) i un posterior contracte de 6 mesos de 25 hores setmanals, a l’empresa Expertus Multiservicios, S.A., que ofereix serveis especialitzats per a l’externalització de processos auxiliars, com consergeria i neteja. Amb aquest contracte, Mollet del Vallès passa a ser el primer municipi de Catalunya que participa en aquest programa en adjudicar les pràctiques als seus participants. Expertus Multiservicios, S.A., també està interessada en acollir en pràctiques a dos participants més un cop finalitzi la totalitat de la formació a finals del mes d’abril.

L’objectiu del programa programa d’Ocupació per a persones aturades de llarga durada  és crear un itinerari individual a mida, amb formació específica sobre cadascuna de les professions esmentades, seguiment tutoritzat i pràctiques no laborals lligades a una contractació en tots els casos en què això sigui possible.

A més a més del programa d’Ocupació per a persones aturades de llarga durada, el proper mes d’abril iniciaran pràctiques en empresa algunes especialitats dels cursos de Formació Ocupacional d’enguany. A partir del mes de juny, iniciaran els 100 joves del programa de Joves per l’Ocupació. En total estem parlant d’unes 370 persones, aproximadament, que han de ser susceptibles de realitzar pràctiques en empresa o iniciar un contracte laboral.

Edicions locals