Vallès Visió torna a ser protagonista
Dilluns la Sala de Plens de l’Ajuntament acollia un ple extraordinari per parlar sobre els mitjans de comunicació públics convocat per l’oposició.
El Consorci Teledigital Mollet torna a ser protagonista per la seva gestió, durant un ple extraordinari convocat pels grups municipals d’Ara Mollet-ERC, ICV-EUiA i PP. L’oposició va demanar explicacions sobre els acomiadaments, sobre les tasques d’alguns membres del Consorci, sobre les mesures de control dels continguts i sobre els costos de l’estructura administrativa del CTM.
La portaveu d’ICV-EUiA, Marina Escribano, va definir l’actual model de Vallès Visió “d’intervencionisme polític amb una estructura sobredimensionada de l’alcalde” i va titllar a l’equip de govern (PSC i CiU) de “no ser autocrítics i no donar un espai de debat per parlar del que passa amb la comunicació pública local”.
La portaveu del Partit Popular, Susana Calvo, va demanar la dimissió de l’assessor del Consorci, Feliu Tura, i la de la gerent de comunicació de l’Ajuntament, Ainhoa Martín. També va afirmar que “el pressupost de Vallès Visió és molt alt i cal reduir-lo. Si cal acomiadar a algú s’ha de començar per personal innecessari com l’assessor”. Com a proposta demanava unificar les dues televisions de la comarca i el primer tinent d’alcalde, Josep Garzón, li rebatia dient que “legalment no és possible”.
El portaveu d’Ara Mollet-ERC, Oriol López va criticar que no hagués estat permès que “els extreballadors expressessin, durant els seus dos minuts, la seva opinió” i manifestava que els motius de la marxa dels municipis de Vallès Visió “no són solament econòmics sinó que l’egocentrisme molletà n’ha tingut gran part de culpa”.
El portaveu de CiU, Feliu Guillaumes, va expressar que “Vallès Visió és un tema de Comarca que no correspon només a l’Ajuntament de Mollet i, amb l’acció de l’oposició, només fem que desprestigiar a els altres municipis”. Guillaumes explicava que “el principal error és nostre per donar un ressò immerescut al tema. Hi ha coses que no ens han agradat però s’ha d’entendre que les coses per escrit es poden interpretar de moltes maneres i el problema no és el ‘què’ sinó el ‘com’. López rebatia dient que “el problema no és el correu sinó a qui va dirigit i per què”.
El primer tinent d’alcalde, Josep Garzón, llançava una pregunta a l’oposició dient que “potser hem de plantejar-nos que qui surt més és perquè realitza més activitats i genera més notícies”. També criticava a l’oposició de “no demanar explicacions i convocar rodes de premsa amb els mitjans sense saber res”.
L’hora de la convocatòria del ple va ser a les 13h, fet que l’oposició va criticar per ser una hora on molt poca gent està disponible, tant membres del partit com ciutadans interessats en assistir a l’acte.
Finalment, el ple aprovava la proposta del govern local de reiterar el compromís en la defensa dels mitjans, destacar l’esforç per continuar oferint el servei de l’administració local, fomentar la tasca de seguiment dels mitjans, potenciar la pluralitat democràtica i adherir-se al decàleg de bones pràctiques en comunicació.
De la seva banda, l’actual exdirector de Vallès Visió, Jordi Seguer, que va assistir al ple com a oient, creu que “les tres hores que va durar el ple no van servir per respondre les preguntes de l’oposició”. Seguer, també explicava que no li va semblar just que el govern local “no permetés als treballadors que ho van sol•licitar expressar la seva opinió”.