7 vallesans formaran part del Consell Nacional d’ICV

En la 10a Assemblea Nacional d’ICV celebrada aquest cap de setmana s’han escollit 7 vallesans com Consellers nacionals de la formació ecosocialista, a més de dos representats a l’Executiva del partit.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Viladecans la 10a Assemblea Nacional  ICV, sota el lema “Junts i juntes podem canviar-ho tot”...

En aquesta Assemblea ha servit per fer el canvi de presidència de la formació ecosocialista, i es que en Joan Saura ha liderat el procés de transició fins el moment per deixar pas a la novedosa co-presidència d’ICV, la qual liderarà la Dolors Camats i en Joan Herrera. El nou Secretari General és en Josep Vendrell.

La 10a Assemblea Nacional d’ICV ha estat molt tranquil•la, amb molt diàleg ,s’han debatut aprop de 1.190 esmenes, i s’ha debatut profundament al voltant d’una trentena de resolucions.
Els ecosocialistes han estat acompanyats durant aquest dies per altres formacions d’arreu de l’Estat , de països del Mediterrani o de l’Amèrica Llatina; a més han rebut el suport  de plataformes d’activistes.

“Hem de ser capaços de sumar, de fer front comú i lluitar contra les injustícies i desigualtats que pateix el país dia a dia” demanava Camats al plenari. I es que, ICV s’ha ofert per fer front comú amb tots els partits de  l’esquerra real i transformadora i lluitar per un canvi social i econòmic.
“Quanta desigualtat aguanta la democràcia?” preguntava Herrera. “Som un bloc ampli, un bloc social, som unitaris” “ tenim arrels profundes i estem preparats perquè ens creixin noves branques” deia referint-se a la unitat per combatre la injustícia social.

Dins del procés de l’Assemblea Nacional ha estat escollit el nou Consell Nacional de la formació.  Set vallesans en formaran part, l’Alberto López , alcalde de La Llagosta, Jordi Manils, President comarcal d’ICV, a més de Josep Casasnovas, Josep Torrecillas, Mireia Marín, Neus Casajuana i Quim Fornés . A més  Manils i López  ta,bé entraran a formar part de l’Executiva Nacional d’ICV.

Edicions locals