El govern municipal presentarà tres mocions en el proper Ple municipal

Les mocions van en contra el Reial Decret Llei, en defensa del model actual d’immersió lingüística a l’escola i en defensa de l’habitatge com a dret social i rebuig al projecte de llei de reforma del mercat de lloguer.

El govern municipal (PSC i CiU) presentarà tres mocions per debatre en el proper Ple municipal del dilluns 29 d’abril. La primera moció va en contra del Reial Decret Llei que endureix les condicions d’accés a la jubilació anticipada. Segons expliquen, “la moció presenta el més absolut rebuig a aquesta reforma proposada pel govern del PP, ja que trenca l’acord que en matèria de pensions va aconseguir-se al febrer de l’any 2011, així com el consens polític i social del Pacte de Toledo”.

Amb aquesta moció l’equip de govern municipal demana al govern central que obri un espai de diàleg per buscar el màxim consens possible entre sindicats, empresaris i partits polítics sobre l’edat i les condicions específiques per a jubilar-se de forma anticipada.

La segona moció presentada pel govern municipal defensa el model actual d’immersió lingüística a l’escola i la “necessitat d’impulsar un gran acord a Catalunya amb tots els representants d’entitats, agents educatius i partits polítics contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a que tots els alumnes d’una classe rebin l’ensenyament en castellà si només un d’ells ho demana”.

Per últim, la tercera moció demana al govern de l’Estat que reformi la Llei Hipotecària, així com la dació en pagament com a última solució en el cas de pèrdua de l’habitatge habitual, exigint la paralització de tots els desnonaments fins que entri en vigor el nou marc legal, així com els interessos de demora del deute.

D’altra banda, en aquesta moció el govern municipal demana la retirada immediata del projecte de llei que ha presentat el govern del PP i que reforma el mercat de lloguer de tal manera que tindrà greus conseqüències socials i econòmiques que perjudicaran per igual als ciutadans i als llogaters.

Edicions locals