Mediació escolar a l’aula

Dijous passat l’IES Aiguaviva acollia una Jornada de Mediació Escolar per conscienciar als alumnes de la importància del diàleg.

L’IES Aiguaviva va acollir dijous a una seixantena d’alumnes dels diferents instituts de la ciutat per debatre sobre les experiències a l’aula i la millor manera de solucionar-les. L’objectiu de la jornada és reflexionar a l’entorn de la resolució de conflictes escolars i posar en comú les experiències dels diferents instituts de la ciutat amb mestres i alumnes.  La Jornada de Mediació Escolar s’adreça a l’alumnat dels instituts de secundària i aquest és el cinquè any que l’Ajuntament organitza aquesta trobada juntament amb els instituts Mollet, Vicenç Plantada, Gallecs, Aiguaviva i Escola Sant Gervasi.

Durant l’acte es van exposar dos casos de mediació escolar de l’Institut Mollet i de l’Escola Sant Gervasi, es van realitzar tallers i es va poder gaudir de la xerrada ‘Habilitats comunicatives de l’alumne mediador’ a càrrec de la mediadora escolar Sheila Vilaseca.

Segons explicava la regidora d’educació, Alícia Domínguez, “els alumnes que avui assisteixen a la jornada es formen com a mediadors i faran veure als seus companys que hi ha una solució basada en el diàleg”.  La mediadora escolar, Sheila Vilaseca, es dirigia als alumnes dient que “gràcies a vosaltres la gent podrà aprendre com es solucionen els problemes: amb empatia i diàleg”.

Aquesta jornada està organitzada per l’Ajuntament de Mollet i els instituts de secundària de la ciutat (Mollet, Gallecs, Vicenç Plantada, Aiguaviva i Sant Gervasi) i comptarà amb la participació de l’alumnat que intervé en els conflictes en l’àmbit educatiu i juvenil.

Edicions locals