El programa de voluntariat Al teu costat repartirà roses a la gent gran el dia de Sant Jordi

El proper dimarts 23 d’abril, diada de Sant Jordi, els voluntaris del programa Al Teu Costat repartiran roses per tal que les persones grans gaudeixin de la diada i la tradició. Al mateix temps, s’instal•larà un estand per difondre el programa i captar no

L’Ajuntament de Mollet va engegar l’any 2003 el projecte de voluntariat social Al teu costat, amb l’objectiu d’acompanyar les persones grans que pateixen solitud i manca d’autonomia personal. El projecte es basa en la participació d’un col•lectiu de voluntaris que realitzen tasques d’acompanyament a persones grans que es troben en aquesta situació a la ciutat.

Un dels objectius d’aquest programa és que les persones grans puguin participar de les tradicions i se sentin part de la societat. En aquest sentit, Sant Jordi és una festa assenyalada i els voluntaris l’aprofiten per visitar la gent gran i lliurar-los una rosa. Aquesta activitat, pretén implicar diferents col•lectius: els voluntaris, els alumnes de les escoles de la ciutat i, en general, tota la societat.

A més a més, durant tot el dia de Sant Jordi, els voluntaris d’Al Teu Costat disposaran d’un estand al parc de les Pruneres per fer difusió del projecte i permetre que totes les persones interessades participin de l’activitat i portin una rosa a una persona gran.

Al teu costat
Aquest projecte serveix per donar suport a aquelles persones grans que viuen soles i no tenen ningú que se’n pugui fer càrrec, amb l’objectiu d’allargar al màxim que puguin viure d’una manera independent. Així, els voluntaris fan companyia als avis, oferint-los suport afectiu i amistat, alhora que els ajuden a fer algunes tasques (com visites al metge o gestions administratives).

Actualment, Al teu costat compta amb 54 voluntaris i 57 persones grans que se’n beneficien.

Edicions locals