Mollet celebra el Dia Internacional de la Dansa
Dilluns 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de la Dansa amb el Parc de Can Mulà i el Parc de les Pruneres com a escenaris.
Ja fa uns anys que l’Ajuntament de Mollet i les diverses escoles de dansa de la ciutat organitzen diverses activitats a l’entorn d’aquesta festivitat i, enguany, també han participat les escoles de primària de la ciutat, l’Esbart Dansaire i Tradicions i Costums. El treball conjunt de totes aquestes persones ha donat com a fruit un “projecte cultural, musical, artístic i de ciutat, que reconeix la dansa com a part important de l’educació dels nostres nens”, tal com destacava l’alcalde, Josep Monràs.
Durant el matí de dilluns els alumnes de segon cicle de primària de les escoles Sant Vicenç, Montseny, Nicolás Longarón, Princesa Sofia, Sant Jordi, Cal Músic, Joan Abelló, Federico García Lorca, Can Besora, Lestonnac, Sant Gervasi, Col•legis Nous, Centre d’Estduis Mollet i Can Vila, faran una exhibició de ball al Parc de Can Mulà. Cada una de les classes (un total de 650 nens i nenes) dansaran una música escollida per ells i finalitzaran l’actuació amb una ballada conjunta d’un sardana. El tema escollit per a la ballada conjunta és ‘I ara, Festa Major!’, del músic molletà Josep Solà. Jaume Bosch, president de Tradicions i Costums, apuntava que s’han sentit “molt complaguts que s’hagin recordat de la sardana per a aquest projecte” i apuntava que “Mollet té molts compositors que han fet sardanes per a la nostra població”.
La mestra Sarah Balat, agraïa la possibilitat que l’Ajuntament els ha donat per a l’intercanvi d’opinions i experiències entre els mestres de música amb la dansa com a objecte i afirmava la importància de “seguir treballant perquè la música no sigui només una assignatura, sinó també un nexe d’unió i comunicació”.
Balat també va explicar la col•laboració de l’Esbart Dansaire en aquest projecte, que els ha permès donar a conèixer als nens i nenes balls tradicionals propis de Mollet, com el Ball del Barraló i la Cercavila de Carnaval. Una altra activitat que han fet els mestres de música gràcies a aquest projecte, ha estat la visita al Museu Abelló per conèixer el fons musical i poder explicar-ho als seus alumnes.
La regidora d’Arts Escèniques, Mercè Bertran, destacava que aquest acte “és conseqüència del treball en comú entre totes les escoles, d’escoltar les opinions i suggeriments de molta gent, per tal d’aconseguir una acció conjunta pel Dia de la Dansa”.
El dilluns 29 d’abril, a la tarda, el parc de les Pruneres tornarà a ser l’escenari central del Dia de la Dansa, amb la lectura del manifest i les actuacions de l’Escola Municipal de Música i Dansa, l’Escola Isabel Farrés, Clack Art, l’Escola de Ball de Saló Dandi, l’Escola de Dansa Nímbols Anselm Clavé, SQS Team i Dance and Beauty.