Dilluns la ciutat s'omple de dansa

Com a novetat d'enguany, les escoles de primària, l’Esbart Dansaire i Tradicions i Costums han participat en la celebració del Dia Internacional de la Dansa.

"Les emocions es remouen i prenen forma amb les paraules. Si les paraules no són suficients, parlem en sospirs. Si els sospirs no són suficients, les cantem. Si el cant no és suficient, aleshores inconscientment, les nostres mans ballen i marquen el compàs dels nostres peus". Amb aquestes paraules escrites a El Gran Prefaci del Llibre de les cançons, una antologia de poemes xinesos que daten del segle X al segle VII abans de Crist, la ballarina molletana Alicia Lorente commemorava el Dia Internacional de la Dansa (DID).

Dilluns, la dansa va estar present al llarg de tot el dia a la ciutat. Durant el matí els alumnes de segon cicle de primària van actuar al Parc de Can Mulà, amb la sardana com a protagonista. Durant la tarda el Parc de les Pruneres va acollir les actuacions dels alumnes de les escoles de dansa de la ciutat, així com la lectura del Manifest del DID per part de Lorente. El Dia Internacional de la Dansa va tenir lloc el passat dilluns 29 d'abril però s'ha celebrat aquesta setmana a causa de la pluja.

Edicions locals