Reconeixement a l'Hospital per les seves bones pràctiques en estalvi energètic i cura del medi ambient

L'Hospital obté les normes ISO 50001, de Sistemes de Gestió Energètica, i ISO 14001, de Sistemes de Gestió Ambiental.

L'Hospital de la nostra ciutat torna a destacar per la seva bona gestió. L'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) ha atorgat el certificat ISO 50001 i ISO 14001, que són dues normes acceptades internacionalment que certifiquen l'existència d'una bona gestió energètica i ambiental. Ambdós reconeixements es sumen a la certificació en gestió en Seguretat i Salut segons la norma OHSAS 18001 que es va obtenir l’any 2011. Així, l'Hospital de Mollet es converteix en el primer hospital de Catalunya en obtenir els tres reconeixements i el segon a nivell estatal.

Gràcies a la implantació d’aquests sistemes de gestió i l’ús de sistemes de producció energètica eficients el centre hospitalari obté un important estalvi econòmic. Durant l'any 2012 es va reduir el consum energètic respecte l'any anterior en 460.929 kWh.  L'objectiu d'estalvi per al 2013 és del doble que al 2012 i les dades extretes del primer trimestre de l'any marques un bon camí.

El director de l'Hospital de Mollet, Jaume Duran, explicava que l'hospital "no només està present en temes de salut sinó que anem molt més enllà. Tenim un projecte 'personal' més que un projecte 'institucional' i estem compromesos amb la societat, la sostenibilitat i el medi ambient". Durant també ha avançat que "properament sortirà a la llum una fundació benèfica".

Edicions locals