Dos nous radars entren en funcionament

El nombre d’accidents de trànsit a la ciutat de Mollet s’ha reduït en un 41% des de l’any 2007 fins a l’actualitat, passant de 583 a 343.

Dins les actuacions de pacificació del trànsit, l’Ajuntament posa en marxa avui dos radars per controlar de la velocitat dins el nucli urbà. Concretament, els punts on s’han instal·lat aquests radars són a la Ronda dels Pinetons, amb el carrer de Santiago Tiffon i a l’Avinguda de Rivoli, entre l’avinguda del Parc i el camp de futbol de Germans Gonzalvo. L’objectiu és controlar la velocitat en punts on massa sovint  els conductors sobrepassen la velocitat permesa. Amb aquesta mesura, es vol contribuir a la millora de la seguretat del trànsit i de les persones que circulen per la via pública i respon a una demanda dels veïns de la zona.

També formen part de la campanya de pacificació del trànsit i seguretat viària les diferents accions que fa regularment la Policia Municipal de Mollet. Així, en les darreres setmanes s’ha fet una campanya de control de velocitat i una altra de control d’estacionament prohibit en passos de vianants i voreres, que també contribueixen a identificar i sancionar, si s’escau, infraccions i conductes que poden ser susceptibles de provocar accidents.

Durant l’any 2012 es van produir 30 accidents de trànsit menys al nucli urbà que durant l’any 2011. Es tracta d’una dada positiva en la qual ha tingut a veure la campanya de pacificació del trànsit encetada per l’Ajuntament de Mollet per reduir la sinistralitat i contribuir a garantir el correcte flux de vehicles. L’any passat el nombre d’accidents de trànsit a Mollet es va reduir en 30, tot passant dels 373 registrats l’any 2011, a 343 el 2012. Pel que fa al nombre total de vehicles implicats, es va reduir el total de turismes (de 551 a 497), de ciclomotors (de 12 a 10) i de bicicletes (de 8 a 3).

La reducció més significativa, d’un 40,3%, es va produir en la tipologia d’accidents que habitualment comporten més sinistralitat: els xocs frontals, que van passar de 62 l’any 2011, a 25, el 2012.

Amb l’objectiu de continuar reduint la sinistralitat i incrementar la seguretat viària, l’Ajuntament de Mollet va posar en marxa l’any passat una campanya de pacificació del trànsit que, entre altres mesures, va instal•lar sistemes de control en aquells semàfors on es registra major sinistralitat. El balanç d’aquesta mesura és, de moment, molt satisfactori.

A l’altra banda de la balança, trobem els atropellaments de vianants, que es van incrementar lleugerament, de 25 a 26. Aquests accidents es deuen majoritàriament a la imprudència dels vianants, però també hi juga un paper important la velocitat dels vehicles.

Edicions locals