Alumnes de Niça visiten Mollet

L’Institut Vicenç Plantada impulsa un projecte per incentivar l’aprenentatge de les llengües estrangeres.


Durant aquesta setmana, un total de 26 alumnes provinents del ‘Collège Henri Matisse’ de Niça visiten la nostra ciutat per participar en el projecte ‘Columbus’ de llengües estrangeres creat per dos professors de l’IES Vicenç Plantada, la Maria Hernández i en Carles López. Es tracta d’una iniciativa innovadora que té com a finalitat, a banda de l’aprenentatge dels idiomes, l’ús pràctic de les llengües i una primera experiència amb l’estranger.

El projecte ‘Columbus’ es pot realitzar a partir de tres itineraris diferents: anglès, francès o mixta (que engloba ambdues llengües) i es basa en realitzar algunes assignatures en llengua estrangera i, a 3r d’ESO, un intercanvi per practicar allò que s’ha après. Així, els alumes realitzaran assignatures com Ciències Socials, Plàstica, Tecnologia, Ètica i algunes optatives en llengua estrangera.

Enguany l’IES Vicenç Plantada ha rebut el reconeixement de la Generalitat per dur a terme aquesta iniciativa de manera oficial, tot i que ja fa dos anys que es treballa amb el projecte pilot per comprovar el seu bon funcionament i els beneficis que aporta als alumnes.

Abans de Setmana Santa els alumnes de 3r de la ESO de l’IES Vicenç Plantada ja van visitar la ciutat de Niça i van conviure immersos en la llengua francesa. Durant aquesta setmana és el torn de visitar Mollet i els seus elements més emblemàtics. L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, acompanyat per la regidora d’educació, Alícia Domínguez, va donar la benvinguda als alumnes i els va animar a visitar, entre d’altres elements, el Menhir del neolític més important del sud d’Europa. 


Actualment, el centre està treballant per realitzar un intercanvi en llengua anglesa, durant l'any vinent, amb alumnes de 2n d'ESO.


Edicions locals