Dimecres es lliurava el premi ‘El Català en un Cove’

El concurs premia la frase guanyadora d’un recull de frases escrites per l’alumnat dels cursos de català per adults de la ciutat.

Amb motiu dels 25 anys del Servei Local de Català, el centre ha organitzat un concurs entre els alumnes dels cursos de català que s’imparteixen. Dimecres, l’aula de català del Centre Cultural La Marineta acollia l’entrega d’un lot de llibres, per part de la regidora d’educació, Alícia Domínguez, a Maria J. Castillo. Amb el premi, la guanyadora tindrà l'oportunitat de conèixer una mica més el patrimoni i la història de Mollet.

Dimecres, durant l’entrega, Maria J. Castillo Garrido, del curs de català de nivell bàsic 3, va llegir la seva frase davant tot l'alumnat. Castillo va començar a estudiar català l'estiu de l'any passat, en un curs intensiu, i ara ja fa el nivell bàsic 3. Com ella molt bé diu a la frase, té el suport des de casa, perquè l'animen en tot moment a parlar en català.

“La llengua catalana o l’idioma català per a mi significa integració: una nova vida, una nova manera d’expressar-me que no coneixia abans d’arribar a Catalunya, però que un cop aquí vaig entendre que és molt important, tant per la seva gent i la seva història. Vull parlar català i també bé, perquè la meva família em dóna suport i m’anima a fer-ho, ja que és la seva llengua materna. Espero ser i sentir-me tan catalana com em sento d’orgullosa de ser dominicana. Aquesta llengua i aquesta terra em dóna una nova oportunitat de sentir-me i poder estar més a prop amb la gent que hi viu”.

Edicions locals