Mollet i Ravensburg units per la música

Dimarts a les 19h el Mercat Vell acollirà un concert de les orquestres de les escoles de música de Ravensburg i Mollet.

El proper dimarts 21 de maig, les orquestres de les escoles de música de Ravensburg (Alemanya) i Mollet oferiran un concert al Mercat Vell, que el Centre d’Estudis per la Democràcia vol dedicar al polític i molletà il·lustre Jordi Solé Tura, en el marc de les activitats del Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura.
 
El Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura organitza cada any una activitat per recordar la figura i el pensament de Jordi Solé Tura, al voltant del 23 de maig, data del seu naixement.
 
Enguany, se li dedicarà aquest concert al Mercat Vell que agermana les orquestres de música de dues ciutats amb forts lligams. Mollet està agermanada amb la ciutat italiana de Rivoli (Itàlia), la qual, a la vegada, també està agermanada amb Ravensburg. Aquesta relació lliga les dues ciutats, Mollet i Ravensburg, en un agermanament basat en l’àmbit cultural i el treball per la pau i la cooperació dins el marc europeu.
 
Tenint en compte el caràcter europeista del polític molletà, que es va concretar en un llarg i important treball al Consell d’Europa entre els anys 1989 i 2004, per la seva dedicació a la cultura i la seva gran afició a la música, el Centre d’Estudis per la Democràcia ha considerat aquest concert com una activitat molt adient, en la qual es convidarà a participar tots els membres del Grup d’Amics i Amigues.
 
El concert constarà de dues parts. En una primera, actuarà l’Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Mollet (15-20 minuts) i, una segona part en la qual actuarà l’Orquestra Jove de la Província de Ravensburg (50 minuts), formada per una setantena de músics, d’entre 13 i 25 anys que s'uneixen un parell de vegades l'any per formar una orquestra simfònica de vent d'alt nivell.


Edicions locals