El govern municipal presentarà quatre mocions per debatre en el proper ple municipal

Deute, retallades, defensa de les dones i del català són els temes que el govern municipal posa a debat durant el proper ple municipal, que tindrà lloc el dilluns 27 de maig.

El govern municipal (PSC i CiU) demanarà a la Generalitat de Catalunya, a través d’una moció, que “liquidi tots els deutes reconeguts i no reconeguts amb l’Ajuntament de Mollet en el termini màxim de tres mesos”. Amb aquesta proposta, a més de reclamar el deute de l’Estat Espanyol amb els municipis, el govern municipal també posa de manifest la urgència d’una Llei d’Hisendes Locals de Catalunya i la Llei de Governs Locals.

D’altra banda, dilluns també es presentarà una moció contra les retallades dels recursos destinats a la llei de la dependència. En aquesta proposta, el govern municipal “exigeix al Govern de l’Estat que mantingui l’aportació pressupostària d’atenció a les persones en situació de dependència i demana a la Generalitat que impulsi accions compensatòries amb caràcter d’urgència per tal que entitats socials i administracions locals puguin garantir l’atenció de les persones dependents”.

La tercera moció que presentarà el govern municipal va encaminada a la defensa del dret a la lliure decisió de les dones, davant la nova llei d’avortament. En la quarta moció es demana el Govern d’Aragó que respecti la denominació del català com a denominació de la llengua parlada a la Franja. A més, aquesta moció també demana que s’implementi l’ensenyament obligatori del català als centres educatius dels municipis de la Franja, per respecte als drets lingüístics dels parlants i per garantir-ne el seu coneixement i pervivència.

Edicions locals