La Junta de Portaveus rebutja la LOMCE

La Junta de Portaveus aprova, amb els vots a favor de PSC, CiU, ICV-EUiA i Ara Mollet-ERC, una declaració conjunta de rebuig a la nova Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE)

En aquesta declaració la Junta de Portaveus posa de manifest que es tracta d’una Llei que no ha obtingut el recolzament de la comunitat educativa, una comunitat que no ha participat en la seva elaboració i que l’ha rebutjat també de manera contundent tal i com es va demostrar a la vaga que van fer el 9 de maig passat.

D’altra banda, en aquest document es denuncia que es tracta d’una llei que vo acabar amb el sistema d’immersió lingüística a Catalunya, i que envaeix les competències de les comunitats autònomes. En definitiva, és una llei insuficient, partidista, classista i una càrrega directa contra la llengua catalana, la immersió lingüística i contra l’educació pública.

A la declaració, els grups municipals de l’Ajuntament de Mollet, a excepció del PP, es demana al Govern de la Generalitat que no apliqui aquesta llei coneguda com a Llei Wert perquè “creiem en l’educació pública i de qualitat, així com ens reafirmem en l’èxit i necessari manteniment del model d’immersió lingüística, i apostem per la millora de l’educació entesa com a pilar d’una societat pel desenvolupament de les persones i creació d’una societat formada i crítica. Apostem per la millora en el sistema d’educació pública i d’accés per a tothom”.

Edicions locals