Parlem d’adobs verds a Gallecs

Gallecs acollirà dilluns una jornada tècnica per parlar de l’ús d’adobs verds en la rotació de conreus herbacis extensius ecològics.

Durant el matí de dilluns la sala d’actes del Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs (situada a Can Jornet Xic) acollirà una jornada per explicar als pagesos els resultats d’un estudi realitzat per l’equip de recerca ‘Ecologia dels Sistemes Agrícoles’. L’any 2011 aquests investigadors, en col•laboració amb la Universitat de Barcelona i l’Espai Rural de Gallecs, van iniciar un experiment a llarg termini per investigar la viabilitat de la introducció de la llaurada reduïda, combinada amb l’ús estratègic dels adobs verds, en els cultius herbacis extensius ecològics. L’experiment té l’objectiu d’avaluar si aquestes tècniques són compatibles amb el manteniment i la millora de la qualitat del sòl i els paràmetres de productivitat dels cultius.

La jornada tècnica pretén donar a conèixer els objectius del projecte als pagesos, tècnics i investigadors interessats en la temàtica, mostrar els primers resultats de l’estudi i visitar la finca experimental.

Edicions locals