ICV-EUiA reclama a Rigau que no tanqui l’escola de Sant Baldiri de Llicà d’Amunt

El diputat Joan Mena recorda en una pregunta a la consellera d’Ensenyament que el Parlament va acordar mantenir els centres escolars públics.

ICV-EUiA ha reclamat aquest matí que la conselleria d’Ensenyament no tanqui l’escola Sant Baldiri de Lliçà d’Amunt. En una interpel·lació a la consellera Irene Rigau, el portaveu adjunt del grup roig i verd, Joan Mena, ha recordat que la cambra va aprovar el març passat a proposta seva una resolució instant el Govern a tenir en compte la realitat geogràfica dels municipis en la planificació de l’oferta escolar per al curs 2013-14. El tancament del centre Sant Baldiri vulneraria aquest acord, ha considerat Mena, que ha sostingut que Rigau no respecta la resolució per beneficiar la concertada.

Lliçà d’Amunt “té una situació geogràfica molt dispersa; per tant el manteniment d’aquesta escola garanteix que les famílies no s’hagin de desplaçar fins a set quilòmetres per haver de buscar la seva escola pública de referència”, ha explicat Mena en referència al centre de Sant Baldiri, per reclamar-ne el manteniment.

Mena ha recordat que, en una resolució aprovada el març a proposta seva, el Parlament instava a “que no només es tingués en compte les dades demogràfiques, sinó la realitat social, territorial i geogràfica de cada municipi a l’hora de planificar l’oferta educativa” del curs vinent. Davant d’això, el manteniment de l’escola de Sant Baldiri és necessari, ha argumentat.

Mena veu una estratègia per afavorir la concertada


Mena ha citat aquests cas en una pregunta sobre preinscripcions escolars que ha fet durant la sessió de control al Govern aquest matí al Parlament. Mena, que ja va proposar el passat mes de març una resolució que va ser aprovada i instava l’executiu a no tancar escoles ni línies de P3 i negociar la planificació escolar amb la comunitat educativa, ha lamentat que Rigau no estigui complint aquest acord. I ha considerat que “hi ha darrera una estratègia d’acompanyar els alumnes de l’escola pública a l’escola concertada”.

Edicions locals