El Parlament reclama revisar la supressió de línies de P3 a Cardedeu gràcies a ICV-EUiA

“Rebutgem que s’obligui a les famílies a desplaçar-se a escoles que no eren la seva primera opció”, reivindica el portaveu del grup roig i verd a la Comissió d’Ensenyament, Joan Mena

El Parlament ha aprovat aquest dijous una resolució impulsada per ICV-EUiA que exigeix al govern de la Generalitat que revisi la seva intenció de suprimir dues línies de P3 a Cardedeu. Les dades de preinscripció, ha defensat el diputat d’ICV-EUiA i mestre Joan Mena, amb 224 peticions de plaça per a 10 línies de P3, demostren que l’oferta actual no es pot reduir. “Rebutgem aferrissadament que havent possibilitat d'escolaritzar-los en l'escola on s'han preinscrit, s’obligui a les famílies a desplaçar-se a altres escoles que no eren la primera opció de tria feta per les famílies”, ha declarat Mena.

Cardedeu, al Vallès Oriental, és un dels municipis especialment afectats per la intenció de la consellera Rigau de tancar una seixantena de línies de P3 el curs vinent, segons recorda la resolució defensada per Mena: la ciutat havia de perdre una línia a l’escola Germans Corbella i una altra a la de les Aigües, segons aquests plans. Però la preinscripció “reafirma de manera incontestable que el poble necessita totes les 10 línies d'escolarització de P3 distribuïdes entre les 5 escoles públiques de la vila”, segons defensa la comunitat educativa en un posicionament que Mena ha portat aquest dijous a la cambra catalana.

“Cap criteri economicista neoliberal pot conculcar el dret que tenen els pares a obtenir plaça de P3 en els centres escolar de Cardedeu on han manifestat preferència”, continua aquest posicionament.

“Amb els números de preinscripció reals a la mà i amb les estadístiques de naixements que impactaran els futurs cursos 2014-2015 (239 nens nats), queda assegurada del tot la rendibilitat social i educativa de mantenir les escoles del poble a ple rendiment, amb la totalitat de les 2 línies a cadascun dels centres, sense haver d'exhaurir la ràtio de 25 nens per classe”, argumenten els defensors de mantenir les línies.

D’altra  banda, el diputat Joan Mena també ha aconseguit arrencar un acord a CiU perquè les obres de la nova escola els Quatre Vents, de Canovelles, també al Vallès Oriental, comencin el curs 2014-2015.  El Parlament ha instat el Govern de la Generalitat a redactar tan aviat com sigui possible el projecte de construcció del centre, tot adoptant una resolució proposada per Mena.

“La legislatura passada ja es va aprovar una resolució on s’instava al govern a incloure aquesta escola en la Llei de pressupostos de la Generalitat per al 2013”, ha recordat Mena, tot lamentant que “actualment hi ha un evident retard en la construcció de l’escola, que exerceix l’activitat en mòduls prefabricats des del curs 2006-2007 i està a l’espera que la Generalitat de Catalunya accepti els terrenys ja cedits, redacti el projecte de la nova escola i executi l’obra”. El fet que el conveni que l’Ajuntament de Canovelles manté amb els propietaris dels terrenys on estan actualment ubicats els mòduls estiguin a punt de vèncer feien encara més urgent aquesta resolució.

Edicions locals