Es presenten les 'Dones d’Aigua' de l'IMSD

Dimarts es presentava la col·lecció ‘Dones d’Aigua’, un nou projecte artístic i artesà de l’Institut Municipal de Servei als Discapacitats (IMSD).

Aquestes escultures es comercialitzen a la botiga de l’Hospital, als centres on es realitzen i a través d’Internet  i al preu de 15 euros. També, qualsevol botiga que vulgui vendre les dones d’aigua pot posar-se en contacte amb l’IMSD. Comprant aquests productes es col·labora a la inserció laboral i social de persones amb discapacitat psíquica de la comarca.

Aquest projecte està apadrinat per Núria Esponellà, l’autora del llibre ‘Una dona d’aigua’, que va ser finalista del Premi Literari Prudenci Bertrana 2012 i que té molts punt en comú amb les ‘Dones d’Aigua’. Durant la presentació d'aquest projecte la regidora de Serveis Socials, Ana Maria Diaz, va agrair a l’escriptora Núria Esponellà que acceptés l’apadrinament d’aquesta col·lecció donant suport, d’aquesta manera, a les persones amb discapacitat. D’altra banda, va destacar que “la crisi que patim actualment ha tingut com a conseqüència que les retallades més importants han afectat als col·lectius més vulnerables”. Per aquest motiu, des de l’IMSD “hem apostat per aquest projecte, per tal que arribi a les botigues i que ajudi a mantenir els nostres centres”. 


Seguidament, l’escriptora Nuria Esponellà, autora del llibre Una dona d’aigua, i padrina del projecte de l’IMSD va exposar els punts en comú que tenen aquest projecte i el seu llibre: “l’aigua simbolitza les emocions i aquestes són l’eix que comparteixen; són dones femenines, amb gràcia, picardia, fortalesa, que miren més enllà de les aparences”.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs va definir el projecte de l’IMSD com “un projecte d’amor a la ciutat i un projecte de vida dels nois i noies que hi ha als centres de l’IMSD a Mollet; és un projecte on el més important són els valors que hi ha darrera”. Repensar en nous projectes quan no hi ha recursos és el que dona un valor incalculable a aquest projecte i per això va agrair la tasca que realitzen tots els professionals que treballen als diferents centres de l’IMSD de Mollet, centres de referència a tota la comarca ja que la ciutat de Mollet és l’única on els serveis oferts cobreixen totes les etapes de vida dels discapacitats.

Finalment, es va reconèixer la tasca de la periodista Pilar Pereira, autora del poema que acompanya a les dones d’aigua i els nois i noies del Centre Ocupacional El Bosc van obsequiar a l’escriptora Nuria Esponellà i a l’alcalde amb una dona d’aigua decorada amb els edificis més emblemàtics de la ciutat de Mollet.

Edicions locals