Mollet participa en l’homenatge a la fundadora de la Maternitat d’Elna

L’Ajuntament de Mollet ha participat en l’homenatge i ofrena floral que s’ha fet el passat dissabte, 15 de juny, a la Maternitat d’Elna, amb motiu dels 100 anys del naixement de la seva fundadora, Elisabeth Eindenbenz.

El regidor coordinador de l’Àrea de Convivència i Seguretat, Joan Daví, va ser present en aquest homenatge i va fer una ofrena floral en nom de l’Ajuntament de Mollet, en un acte de reivindicació de la memòria històrica i dels valors humanitaris i republicans.
 
Elisabeth Eindenbenz, mestra i infermera suïssa nascuda el 12 de juny de 1913, va fundar una maternitat (o casa d’acollida per a mares i infants) a la població de la Catalunya Nord d’Elna. La Maternitat d’Elna acollia dones republicanes que, d’altra manera, hauries hagut de donar a llum en els camps de refugiats de la Catalunya Nord, amb els corresponents perills de salubritat que això comportava per a mares i nadons. També va acollir dones que fugien de les regions ocupades pels nazis durant la II Guerra Mundial, especialment jueves, i infants refugiats que patien desnutrició.

Edicions locals