Mollet lluita contra l’atur amb la promoció dels programes per aturats

ICV-EUiA presenta una moció per donar “protagonisme als grups d’aturats” que el govern municipal modifica per “ajudar a tots els sectors de la població i no només als que estiguin associats”.

El ple municipal aprova la moció de continuar promovent les polítiques d’ocupació. Aquesta va ser la proposta que el govern municipal va fer durant el ple de dimarts després de modificar la moció presentada per ICV-EUiA. En la moció inicial, a banda de continuar fomentant l’ocupació, el grup municipal demanava a l’Ajuntament que “incentivi l’associacionisme dels aturats i que doni suport a les associacions ja existents”. La coalició creu que els afectats directament per la crisi són els que han d’estar al capdavant de la lluita contra la situació econòmica, amb el suport de l’Ajuntament. Així, Francisco Sancho, membre d’ICV-EUiA, explicava a l’equip de govern que “el concepte clau de la moció que nosaltres presentàvem i que heu modificat és donar poder a la gent afectada. Creiem que hem de promoure l’associacionisme dels aturats, donar suport facilitant informació i recursos, establir col·laboracions i continuar oferint un nombre important de plans d’ocupació”.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Josep Garzón, explicava que “la nostra proposta és molt més àmplia perquè dóna protagonisme a tota la societat en general i no només a determinats grups. Hem fet els canvis per englobar a tothom”. També recordava a ICV-EUiA que “l’Ajuntament ja ofereix el suport necessari als grups d’associats però el que no podem fer és instrumentar-los”.

Oriol López, el portaveu d’Ara Mollet-ERC, valorava negativament el poc enteniment entre el PSC i ICV-EUiA, ja que “ambdues mocions diuen gairebé el mateix”. També, apuntava que “és important entendre que hi ha gent que s’associa i lluita pels seus drets i que necessiten el recolzament de l’Ajuntament”.

La portaveu del PP, Susana Calvo, explicava que “no crec que hi hagi cap formació política que no vulgui recolzar als aturats però en la moció inicial i en la modificació es parla de la Renda Garantida de Ciutadania, una renda per la qual la Generalitat no disposa de pressupost i, per tant, és un engany”. Tot i això, la popular es mostrava a favor de la Renda Mínima d’Inserció, sempre que estigui encaminada a que les persones puguin trobar feina el dia de demà però “tot i estar a favor de donar tot el suport necessari als aturats no podem votar afirmativament a una moció on es parla de la renda garantida perquè és un engany”.

El portaveu convergent, Feliu Guillaumes, es defensava explicant que “la Renda Garan-tida de Ciutadania és un projecte de futur que ajudarà a moltes persones, tot i que en aquest moment no es pot instal·lar perquè no hi ha els suficients recursos”. També, Guillaumes encoratjava a les assemblees d’aturats a crear projectes per generar ocupació com el cooperativisme.

Edicions locals