ICV-EUiA planteja elaborar un pla alternatiu als radars i les càmeres fotogràfiques

El ple rebutja la proposta amb els vots negatius del PSC i CiU, l’abstenció d’Ara Mollet-ERC i els vots afirmatius d’ICV-EUiA i PP.

El grup Municipal d’ICV-EUiA presenta una moció en la que planteja a l’equip de govern l’elaboració d’un pla alternatiu als radars i càmeres fotogràfiques sancionadores i demana que, mentre es desenvolupa el pla, resti en suspens el seu funcionament. Antonio López, membre d’ICV-EUiA, justifica la moció explicant que “és conseqüència d’una gran inquietud de la ciutadania” i planteja que “cal treballar des de l’educació i no pas des de la motivació econòmica”.

ICV-EUiA plantejava algunes propostes com potenciar el transport públic, l’aparcament públic de bicicletes, itineraris segurs de vianants, un pla de reparació de les senyals horitzontals i verticals, minimitzar el transport privat, potenciar l’educació vial a les escoles i entre els adults i, si cal posar sancions, que sigui segons la velocitat i buscant alternatives a la sanció econòmica com, per exemple serveis a la comunitat.

El primer tinent d’alcalde, Josep Garzón, rebatia a López explicant que “l’Ajuntament ja pren mesures com les que vostè enumera”. De la seva banda, el portaveu convergent, Feliu Guillaumes, explicava que “les multes de trànsit són l’únic impost voluntari que paguem els ciutadans”.


Edicions locals