La Taula local de coordinació d’entitats per a la inclusió social, una eina per “unificar criteris i coordinar la feina”

La regidora de Serveis Socials, Ana María Díaz, valora molt positivament la tasca de la Taula tant pel suport al ciutadà més necessitat com per les més de 80 accions que s’han realitzat a la ciutat per incentivar la participació.


Després de tres anys de funcionament, la Taula de coordinació d’entitats per a la inclusió social valora molt positivament la seva tasca, havent assolit l’objectiu d’arribar a les famílies més necessitades de la nostra ciutat. Un exemple de la feina feta és la coordinació entre els tres bancs d’aliments de la ciutat per cobrir les necessitats de tota la població.  Durant l’any 2012 aquest servei va atendre a unes 6.000 persones i enguany, en només sis mesos, els bancs d’aliments ja han donat servei a més de 5.000 usuaris.

Un altre exemple és la creació del Menjador Social, ara fa dos anys. Durant el seus inicis disposava de 25 usuaris i, actualment, dóna menjar a 31 persones. Però, tal com ha explicat Maria Teresa Securún, responsable de Càritas, la tasca del menjador va més enllà dels àpats, ja que els seus voluntaris ofereixen suport i acompanyament als usuaris per ajudar-los a superar les diferents situacions de dificultats personals.

La Taula local de coordinació d’entitats per a la inclusió social està formada per Càrites Parroquial, Creu Roja Mollet-Baix Vallès, l’Obra Social de l’Església Evangèlica del Bon Pastor i la Fundació Sanitària de Mollet. La Taula es va crear amb l’objectiu de sumar esforços, en temps de crisi, entre els Serveis Socials de l’Ajuntament i les entitats que treballen amb les persones més desafavorides.

Segons l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, la Taula local de coordinació d’entitats per a la inclusió social és “un projecte innovador que ha obert el camí a altres administracions com a exemple de treball en xarxa”.



Edicions locals