El Parlament reclama al Govern que treballi per garantir la continuïtat de les escoles Vilamagore i Sant Baldiri, al Vallès Oriental

El portaveu d’ICV-EUiA a la Comissió d’Ensenyament, Joan Mena, reclama a Rigau “que parli amb les famílies” i “eviti el tancament d’escoles públiques”.

El Parlament de Catalunya reclama a la Generalitat que treballi per tal que les escoles Vilamagora, de Sant Pere de Vilamajor, i Sant Baldiri, de Lliçà d’Amunt, amenaçades de tancament pel Departament d’Ensenyament que dirigeix Irene Rigau, tinguin “continuïtat en els propers cursos”, de forma que els alumnes que hi estan escolaritzats puguin continuar “fins a la finalització de la seva escolaritat primària”. A més, la cambra vol que l’executiu d’Artur Mas dialogui amb la comunitat educativa de cadascuna de les escoles amenaçades de tancament i, especialment, escolti les famílies. Així ho estableix una moció proposada per la Plataforma Cap Escola es Tanca i impulsada per ICV-EUiA i la resta de grups de l’oposició, i defensada pel portaveu adjunt del grup de la coalició i portaveu a la Comissió d’Ensenyament i Universitats, el mestre Joan Mena, que ha estat aprovada a la citada comissió. La moció també reclama el mateix per a altres tres escoles amenaçades de tancament a la resta de Catalunya.

La moció, aprovada aquest dijous de forma unànime insta l’executiu a “treballar per la continuïtat en els propers cursos escolars de les escoles”, i a “constituir de manera urgent una comissió de negociació i diàleg per a cadascun dels centres, formada per pares, delegats territorials, algun director general d'Ensenyament i representants municipals, amb la finalitat següent: informar, argumentar els tancaments i escoltar l'argumentació dels pares”.

A més, l’acord reclama al Govern que estigui “amatent als possibles canvis demogràfics i a la demanda social i territorial que afectin”, entre d’altres a Sant Pere de Vilamajor i Lliçà d’Amunt, “per adequar l’oferta de places públiques a les noves demandes que pels moviments poblacionals es puguin presentar”. El text aprovat també recorda les mocions acordades ja abans per la cambra reclamant el manteniment dels centres i exigeix que l’executiu hi doni compliment.

El diputat roig i verd Joan Mena ha saludat tant la mobilització de les famílies, que ha permès la presentació de la moció, com l’acord pres. També ha constatat que han estat els grups de l’oposició “els que hem fet la tasca de diàleg i consens amb les comunitats educatives”, quan hauria de ser l’executiu qui hauria de mantenir aquest diàleg. “La consellera Rigau, novament, ha demostrat que no té ni intenció ni voluntat de dialogar amb les escoles”, ha lamentat Mena.

“Malauradament, la consellera continua al•legant qüestions demogràfiques per tancar escoles”, ha lamentat el diputat, que ha contraposat que aquest argument “ha quedat clarament desmentit donada la demanda que hi ha a les cinc escoles publiques” amenaçades de tancament, entre elles les de Sant Pere i Lliçà d’Amunt. Per això, Mena, ha expressat que ICV-EUiA confia que aquest cop Rigau faci cas al Parlament. “Que no faci com ha fet amb altres propostes: parli amb les famílies, consensuï amb coresponsabilitat amb el món local i eviti el tancament de cap escola pública a Catalunya pels propers cursos”, ha reclamat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA.

Edicions locals