La comunitat musulmana Al Huda resa davant de l’Ajuntament

La comunitat musulmana del carrer Sant Ramon es concentra davant de l’Ajuntament per resar després que el consistori precintés el local que havien llogat per no complir les característiques necessàries.

Una de les comunitats musulmanes de la nostra ciutat (Al Huda) celebra els actes del Ramadà davant de l’Ajuntament de Mollet després de que el consistori precintés el local que la comunitat musulmana havia llogat al carrer Sant Ramon. El motiu del tancament, segons informa l’Ajuntament, és que “es tracta d’un local comercial segons la normativa urbanística de la ciutat i, per tant, no es pot utilitzar per altres usos que no sigui el comercial”.

També, segons informa el consistori “l’Associació de Veïns de l’Estació de França i veïns del carrer Sant Ramon van alertar a l’Ajuntament que s’havien iniciat obres en aquest local que, a més, no comptaven amb el permís municipal”.  També expliquen que van enviar “un requeriment a la comunitat (que no va voler recollir) informant que estaven incomplint l’ordenança urbanística”. Després de les advertències, l’Ajuntament ha precintat el local en compliment de la normativa municipal.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, explicava que l’actuació d’aquesta comunitat islàmica no és representativa de tota la comunitat musulmana de la ciutat: “ens reunim habitualment amb totes elles i mai hem  posat cap impediment perquè puguin desenvolupar la seva activitat en locals que compleixen les normes i les ordenances urbanístiques de la ciutat. Inclús els hi hem facilitat espais municipals per poder celebrar festivitats importants”.

En aquest sentit, afegeix l’alcalde, “la comunitat musulmana del barri de l’Estació de França sap perfectament que no podia adquirir un local comercial com a mesquita perquè incompleix la normativa urbanística de la ciutat, i tot i així han tirat endavant tota una sèrie d’actuacions que són il•legals. Les normes de la ciutat i del país són de compliment obligatori per tothom i l’Ajuntament de Mollet serà intransigent davant qualsevol tipus de radicalisme o xantatge”.

Edicions locals