Els joves s'informen per marxar a l'estranger

Dimarts s'inaugurava la Setmana de la Mobilitat Juvenil Internacional amb una exposició i una conferència al Centre Cívic l'Era.


Al Vallès Oriental, a mitjans d'aquest any, ja han marxat més de 3.700 joves a l'estranger a treballar, estudiar, fer pràctiques o un voluntariat. Per la forta demanda d'informació i eines per la cerca d'oportunitats a l'estranger i en motiu de la Setmana de la Mobilitat Juvenil Internacional, l'Ajuntament organitza xerrades i una exposició per informar sobre el procés que s'ha de seguir per preparar la sortida. Així, durant aquesta setmana i el 23 de juliol, dia en que finalitza l'activitat, es realitzen xerrades entorn a la mobilitat i es pot visitar l'exposició que informa i orienta als joves sobre les possibilitats de completar els estudis a Europa, fer de voluntari en alguna organització europea i cercar feina. 

"L'objectiu és donar resposta a una demanda creixent de la societat per ajudar a prendre la millor decisió" explicava el regidor de Joventut, Josep Ramon Bertolín. Tot i això el regidor argumentava que "la nostra intenció és que els joves retornin havent complementat la seva formació i havent adquirit una experiència de vida enriquidora". 

De la seva banda, una de les conferenciants, Laura Aragonés, advertia que "no és fàcil marxar a l'estranger. Cal conèixer l'idioma, el país i preparar acuradament la sortida". 

Les xerrades finalitzaran el 23 de juliol amb la xerrada-col•loqui 'Experiències de joves a l'àmbit internacional' a càrrec de Maria Fontanet i Raul Broto.

Edicions locals