Mollet protesta pel conflicte amb la comunitat musulmana

El Ple de dilluns i la plaça Pau Casals han esdevingut l'escenari de protestes veïnals.

Des de la setmana passada la comunitat musulmana Al Hula resa a la plaça Pau Casals, davant de l'Ajunta-ment de Mollet, en senyal de protesta pel tancament del seu local al carrer Sant Ramon. Dilluns, abans de l'inici del Ple, un grup de joves nacionalistes radicals protestaven contra la immigració. Durant el Ple, els veïns del barri de l'Estació de França també van manifestar la seva posició amb comentaris a les paraules dels regidors ponents, aplaudiments i protestes. Així, el conflicte pel tancament del local comprat per la comunitat islàmica Al Hula passa a la ciutadania que se’n fa ressò.

El motiu del tancament, segons informa l’Ajuntament, és que “es tracta d’un local comercial segons la normativa urbanística de la ciutat i, per tant, no es pot utilitzar per altres usos que no sigui el comercial”.

També, segons informa el consistori “l’Associació de Veïns de l’Estació de França i veïns del carrer Sant Ramon van alertar a l’Ajuntament que s’havien iniciat obres en aquest local que, a més, no comptaven amb el permís municipal”.  També expliquen que van enviar “un requeriment a la comunitat (que no va voler recollir) informant que estaven incomplint l’ordenança urbanística”. Després de les advertències, l’Ajunta-ment ha precintat el local en compliment de la normativa municipal.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, explicava que l’actuació d’aquesta comunitat no és representativa de tota la comunitat musulmana de la ciutat: “ens reunim habitualment amb totes elles i mai hem  posat cap impediment perquè puguin desenvolupar la seva activitat en locals que compleixen les normes i les ordenances urbanístiques de la ciutat. Inclús els hi hem facilitat espais municipals per poder celebrar festivitats importants”.

Un dels portaveus de la comunitat musulmana Al Hula, Hamed Balghouch, explicava que “ens han ofert la nau Lefa però no és un edifici que estigui en bones condicions”. També advertia que les protestes continuaran durant els 40 dies del Ramadà i, si és necessari, durant els anys següents amb la finalitat d’aconseguir la reobertura del seu local.

L’alcalde afegeix que  “la comunitat musulmana del barri de l’Estació de França sap perfectament que no podia adquirir un local comercial com a mesquita perquè incompleix la normativa urbanística de la ciutat, i tot i així han tirat endavant tota una sèrie d’actuacions que són il·legals. Les normes de la ciutat i del país són de compliment obligatori per tothom i l’Ajuntament de Mollet serà intransigent davant qualsevol tipus de radicalisme o xantatge”.

Edicions locals