Unanimitat a favor de la convivència

El Ple aprova per unanimitat la moció presentada pel govern municipal a favor de la convivència de totes les comunitats religioses que hi ha actualment a la ciutat de Mollet.

La moció  demana “reiterar el compromís del consistori per la convivència i la cohesió social; reivindicar la via del diàleg enfront de la confrontació; el treball conjunt i el respecte als altres enfront del radicalisme i els intents de trencament de la convivència; i el respecte de les normes de convivència que entre tots s’han aconseguit al país per tal de seguir avançant en un clima d'entesa i col·laboració entre les diferents comunitats religioses”. La moció va ser recolzada per tots els grups municipals.

També, Ara Mollet-ERC va proposar afegir dues esmenes a la moció per tal de fer-la més complerta, que van ser recolzades per ICV-EUiA i rebutjades per tots els altres grups municipals. Les esmenes es basaven en suspendre els comunicats a la premsa, per part de l'Ajuntament, fins que no s’hagi trobat una solució i en convocar una reunió immediata amb l’alcalde, membres dels grups municipals, veïns, la comunitat islàmica Al Hula i presidida pel Síndic Personer. L’objectiu de les dues esmenes, que no van ser ben rebudes per part dels veïns, és solucionar el problema dialogant i intentant no crear més malestar entre els ciutadans. De la seva banda, els veïns van deixar molt clar que no s’ha de parlar res, simplement complir la normativa.

Edicions locals